internetový armádní magazín

Ruské ministerstvo obrany koupí pět nových delfínů k bojovému výcviku

09.03.2016 19:40

Ruské ministerstvo obrany chce do srpna letošního roku koupit pět delfínů skákavých. Na jejich nákup vypsalo otevřené výběrové řízení. Má se přesněji jednat o tři samce a dvě samice ve věku tří až pěti let za cenu nepřesahující 350 tisíc rublů. Nabídky bude ruské ministerstvo obrany přijímat do 30. března 2016. Místo dodání delfínů bude Sevastopol. 

Na námořní základně v Sevastopolu byl v dobách Sovětského svazu zahájen výcvik bojových delfínů již v roce 1967. Zvířata byla cvičena ve vyhledávání podvodních objektů, námořních min a potápěčů v oblasti přístavu.

Delfín skákavý je velmi inteligentní živočich. Je učenlivý a během generací přibírá na inteligenci. V dospělosti má délku 2,5 až 4 metry a obvykle váží mezi 150 až 200 kg. Dožívá se více než 30 let.

                                                                   delfín skákavý (PD)

 

V letech 1992 až 2014 podléhalo výcvikové středisko s delfíny cvičenými pro vojenské účely ukrajinskému námořnictvu. V roce 2014 bylo převedeno pod velení ruského námořnictva.

V současné době existují ve světě pouze dvě veřejně známá centra pro výcvik bojových delfínů. Jedno se nachází v San Diegu v USA a druhé právě v ruském Savastopolu. Militarybox, CC BY-SA

 

 

Diskusní téma: Ruské ministerstvo obrany koupí pět nových delfínů k bojovému výcviku

Datum: 14.03.2016

Vložil: Míša

Titulek: Neuznávám

Tohle zařazování a celkově použití zvířat k našim handrkům na bitevním poli. Je mi uplně jedno, jestli východ, nebo západ, je to hnus!!!

Datum: 10.03.2016

Vložil: Bubi

Titulek: RA2

V Red Alertu 2 patřil delfín alianci a rudým patřila ta obrovská chobotnice nebo se pletu?

Datum: 09.03.2016

Vložil: Jirka4form

Titulek: OK

Zajímavá zprávička. Poděkování Militaryboxu za rozšíření obzorů. Mám rád, když se občas v přívalu tanků, stíhaček, ponorek a raket vyskytne i něco takového exotického.

Vyhledávání