internetový armádní magazín

Ruské ministerstvo obrany má zájem o vrtulníky Ka-62

23.03.2018 10:55

Ministerstvo obrany Ruské federace projevuje velký zájem o vrtulníky Ka-62. V letošním roce by přitom měly být zahájeny testy druhého letového prototypu civilní verze tohoto typu. Civilní Ka-62 počítal a stále počítá s využitím velkého množství zahraničních komponentů, takže současná situace prostoupená různými sankcemi rychlému vývoji příliš nesvědčí. 

V předchozím ruském státním výzbrojním plánu bylo počítáno s pořízením více než 150 vrtulníků K-62 pro vojenské použití, ale přímý vývoj vojenské verze byl zatím odložen. Vše se nyní soustředí na dotažení civilní verze a získání provozních certifikátů. Na vzhledu vojenské verze se však i dále pracuje a s ministerstvem obrany jsou řešeny otázky vybavení.

Podle ruského hodnocení mají vrtulníky Ka-62 dobré vyhlídky na zahraničních trzích, a to jak ve verzích civilních tak i vojenských. Militarybox, CC BY-SA

                                                                     Kamov Ka-62

                                     (foto: V. Kuzmin / CC BY-NC-ND / se svolením autora)

 

Diskusní téma: Ruské ministerstvo obrany má zájem o vrtulníky Ka-62

Datum: 24.03.2018

Vložil: ponny

Titulek: Kamov

Pro konstrukční kancelář Kamov je Ka-60/62 trochu netypickou až exotickou konstrukcí. Již od začátku svého vzniku to neměl jednoduché, pro vojenskou verzi je velký problém neexistence vhodných domácích motorů, byl by skvělým lehčím doplňkem k Mi-8/17, ale přesto zatím nejede vlak. Mi-38 je naopak těším stojem někde v kategorii mezi Mi-8/17 a Mi-26 ovšem má domácí motorizaci. Ovšem civilní sektor potřebuje Ka-62 mnohem více než armáda a zde by volba cizí motorizace, alespoň pro někoho nemusela být problém a pak se samozřejmě otevřou zahraniční trhy. Jaká si "morální" podpora od ruské armády pro vývoj tohoto vrtulníku se dá vyvodit z této informace, ale tažným koněm ruské armády je a ještě nějaký čas bude Mi-8 v moderních verzích, jsou prakticky nové vyráběné během celého minulého zbrojního programu. I námořníci mají ve vývoji nástupce svých Ka-27/28/31 v klasické "kamovské" koncepci nikoli Ka-60.

Datum: 23.03.2018

Vložil: Pepe

Titulek: Ka-62

Hezký vrtulník - takový ruský Blackhawk. Škoda, že jeho život je zatím hodně drhnoucí utrpení. Ruská armáda takový vrtulník potřebuje jak sůl.

Datum: 23.03.2018

Vložil: Martin

Titulek: Re: Ka-62

Než ten vývoj dotáhnou do konce, tak to bude zastaralý stroj, stejný příběh je MI-38.

Datum: 24.03.2018

Vložil: Alex

Titulek: Re: Ka-62

Poopravím tento názor. Nielen ruská armáda, ale aj ruský civilný sektor. V podstate je smutné, že vrtuľniková veľmoc ako Rusko nemá X rokov masovo vyrábaný ľahký až stredný vrtuľník.

Datum: 25.03.2018

Vložil: ***

Titulek: Re: Re: Ka-62

A vrtulník ANSAT je snad traktor ?????

Datum: 23.03.2018

Vložil: bog

Titulek: motor

Motory sú zahraničné, či domáce?

Datum: 23.03.2018

Vložil: KóĎA

Titulek: Re: motor

Zahraniční

Vyhledávání