internetový armádní magazín

Rusko dodá bojová letadla do Myanmaru

07.02.2018 10:45

Podle informací z výstavy Singapore Airshow 2018 Rusko dodá vojenskému letectvu Myanmaru (Barma) šest nových víceúčelových bojových letounů Su-30. Půjde o stroje verze Su-30SME. Dodávky letadel budou společností Irkut zahájeny v roce 2020. Myanmarská objednávka letadel byla předjednána při nedávné návštěvě ruského ministra obrany.

Letouny exportní verze Su-30SME jsou vybaveny avionikou ruské výroby, podobně jako stroje verze Su-30SM ruského vojenského letectva. Tímto se odlišují od exportních Su-30MKI nebo Su-30MKM, které využívají různé kombinace součástí francouzské, italské, izraelské nebo jihoafrické výroby.

Letouny Su-30SME jsou nyní ruským výrobcem nabízeny na výstavě Singapore Airshow 2018. Dá se předpokládat, budou asi levnější než letouny Su-30MKI / Su-30MKM.  Militarybox, CC BY-SA 

                                                 Su-30SM ruského vojenského letectva

                                                  (foto: Alex Beltyukov / CC BY-SA 3.0)

 

Diskusní téma: Rusko dodá bojová letadla do Myanmaru

Datum: 08.02.2018

Vložil: David

Titulek: Myanmar

Podobně si Myanmar před lety pořídil i Migy-29. Tehdy byla také snaha o co nejnižší cenu, letouny byly dodány ve verzi s osekanými schopnostmi . Tohle zřejmě bude v lecčem podobné.
Jako poněkud pikantní vnímám fakt, že o letouny Su-30 usiluje i Bangladéš, který má navíc také MiGy-29. Vztahy mezi oběma státy jsou v současnosti velmi napjaté. Je proto možné, že se střetnou dvě letectva disponující stejnými typy letadel

Datum: 07.02.2018

Vložil: Pepe

Titulek: Su

Před dvaceti lety bych v žádném případě neřekl, že rodina Su-27 se tak rozroste, a že nejnovější modely budou kupovat takové země jako je Myanmar.

Datum: 09.02.2018

Vložil: ...

Titulek: Re: Su

Tak důvod je jednoduchý... Buď je Barma ekonomickým tygrem, anebo ty recykláty Su-27 Rusové dodávají výměnou za kokosové ořechy...

Datum: 13.02.2018

Vložil: Mirra

Titulek: Re: Re: Su

co třeba protože na Barmu kvůli muslimům mohou uvalit sankce? Pak by servisování západních přístrojů byl velký problém. Ruská verze nebude o tolik horší, ale levnější a navíc žádná západní embarga na servis nebudou mít vliv.

Vyhledávání