internetový armádní magazín

Ruský Triumf směřuje do Číny

18.01.2018 13:25

Podle ruské agentury TASS, začíná být Čína vyzbrojována ruským protivzdušným raketových systémem S-400 Triumf. Do Číny již byla údajně odeslána první plukovní souprava tvořená velitelským stanovištěm, radarem, energetickými zdroji, nahradními díly, nářadím, spotřebním materiálem a dalšími prvky systému. Tím by mohla být zahájena realizace rusko-čínské smlouvy o dodávkách S-400. Federální služba pro vojensko-technickou spolupráci Ruska zatím odmítla informaci potvrdit.

Čína se stala prvním zahraničním zákazníkem systémů S-400 Triumf. Smlouva byla podepsána v roce 2014 a v loňském roce Rusko vycvičilo první skupinu čínských vojáků k jejich obsluze.

Raketový systém S-400 Triumph (původní označení S-300 PM3) vznikl na základě velmi populárního S-300 a ruskou armádou byl přijat na začátku roku 2007. Dnes jsou komplexy S-400 již považovány za základ ruského protiletadlového štítu. Systém S-400 Triumf disponuje vynikajícím poměrem "cena / výkon", svými parametry daleko převyšuje své předchůdce a ve své třídě je odborníky považován za nejlepší na světě. Militarybox, CC BY-SA

                                                                    S-400 Triumf

                                                              (foto: UMNICK / PD)   

 

Diskusní téma: Ruský Triumf směřuje do Číny

Datum: 19.01.2018

Vložil: Omny

Titulek: ....

také jsem postřehl a tuším že bylo i zmíněno, že kontrakt nezahrnuje transfer technologie ani případnou další domácí výrobu.

Vyhledávání