internetový armádní magazín

Saab a FMV podepsali smlouvu prodlužující podporu a údržbu Gripenů

03.06.2017 15:05

Společnost Saab, dodavatel obranných a bezpečnostních řešení, podepsala smlouvu se Švédskou agenturou pro nákup vojenského materiálu (FMV) týkající se prodloužení podpory a údržby letounů Gripen C/D. Hodnota smlouvy činí zhruba 1,9 miliardy švédských korun, v platnost vstoupí v červnu 2017 a bude trvat do prosince 2019.

Smlouva se týká především podpory, údržby součástí, náhradních dílů, zajištění logistiky a nákupu vybraného vybavení. Smlouva navíc také umožňuje požadovat technickou podporu systému, údržbu letadel včetně s tím souvisejících náhradních dílů a také management zastaralosti.

"Tato smlouva zajistí efektivní provoz letounu Gripen C/D a jeho dostupnost v nadcházejících letech. Díky našim podpůrným řešením jsou náklady na životní cyklus Gripenu nízké. Švédským ozbrojeným silám a dalším zákazníkům, kteří se také rozhodli pro Gripen, tak poskytujeme nejúčinnější způsob jejich letadel," říká Torsten Öhman, pověřený vedením oddělení Support and Services ve společnosti Saab.

Práce v rámci této smlouvy budou probíhat v provozech společnosti Saab ve městech Linköping, Arboga, Göteborg, Järfälla, Växjö a Östersund a budou do nich zapojeny čtyři divize společnosti Saab: Support and Services, Aeronautics, Industrial Products and Services a Surveillance. Militarybox, Cook Communications, Saab - tisková zpráva

                                                                     Gripen C

                                         (foto: (c) Saab AB / Stefan Kalm / se svolením)

 

Diskusní téma: Saab a FMV podepsali smlouvu prodlužující podporu a údržbu Gripenů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání