internetový armádní magazín

Saab dodá další obranné systémy pro indické vrtulníky

08.08.2018 19:15

Švédská společnost Saab obdržela objednávku od indického výrobce letadel a vrtulníků Hindustan Aeronautics Limited (HAL) na nákup obranných komplexů IDAS-2 (Integrated Defensive Aids Suite) pro lehké víceúčelové vrtulníky Dhruv indické armády. Hodnota zakázky činí 39 milionů dolarů.

Výroba objednaných zařízení bude prováděna v závodě Saabu v Jižní Africe a dodávky budou zahájeny v roce 2019. Saab se postupně stává významným partnerem indického obranného průmyslu.

Palubní obranný komplex IDAS-2 je určen k ochraně letadel a vrtulníků v různých podmínkách bojového prostředí. IDAS-2 varuje před střelami s radarovým, laserovým a infračerveným naváděním a automaticky provádí vhodná protiopatření. Komplex byl navržen jak pro vrtulníky, tak pro letadla s pevnými křídly. Společnost Saab také vyrábí podobné ochranné systémy pro pozemní a námořní aplikace.

Společnost Saab získala již v minulosti několik kontraktů na komplexy IDAS pro Indii. V roce 2008 to bylo v hodnotě 24 miliony dolarů, v roce 2013 za 33 miliony dolarů, a v 2015 za 78 milionů dolarů. Militarybox, CC BY-SA

                                                                 vrtulník HAL Dhruv

                                                      (foto: Neuwieser / CC BY-SA 2.0)

 

Diskusní téma: Saab dodá další obranné systémy pro indické vrtulníky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání