internetový armádní magazín

Saab partnerem mezinárodní bezpečnostní konference Globsec

31.05.2017 13:15

Společnost Saab, dodavatel obranných a bezpečnostních řešení, se již po páté za sebou stala partnerem mezinárodní bezpečnostní konference Globsec. Na události, která se konala ve dnech 26. až 28. května v Bratislavě, vyslala delegaci svých vedoucích představitelů, v jejímž čele stál generální ředitel a předseda představenstva společnosti Saab Håkan Buskhe.
Håkan Buskhe se společně se svým týmem, jehož součástí byli také Magnus Lewis-Olsson, ředitel pro evropský trh, a Peter Nilsson, viceprezident a ředitel pro obchodní rozvoj a strategii na evropském trhu, setkal s několika současnými i potenciálními zákazníky společnosti Saab a s koncovými uživateli z Chorvatska, České republiky, Polska a Slovenska.
Globsec patří mezi etablované evropské bezpečnostní konference. Mezi pravidelné účastníky této třídenní události, která se koná v Bratislavě, patří vedoucí představitelé států, vrcholní politici, vojenští představitelé, diplomati, analytici, bezpečnostní experti a vysoce postavení zástupci obranného průmyslu.
"Jsme hrdí na to, že můžeme být partnerem Globsecu, a zároveň jsme rádi za možnost zúčastnit se velkého množství zajímavých debat a diskuzí. Nejdůležitější je však možnost konstruktivního dialogu s našimi současnými i potenciálními zákazníky a uživateli ze středoevropského regionu. Pro Saab je tato část Evropy velmi důležitá. Letectvo dvou členských států NATO, konkrétně vzdušné síly České republiky a Maďarska, využívají stíhačky Gripen. Výhledově vidíme další možnosti pro Gripen v Bulharsku, Chorvatsku a na Slovensku, jakož i příležitosti pro naše ponorky A26 v Plosku či naše radarové a raketové systémy v různých zemích," uvedl Håkan Buskhe, generální ředitel a předseda správní rady společnosti Saab.
Konference Globsec, která se v roce 2017 konala již po dvanácté, přispívá k formovaní regionální, evropské i transatlantické bezpečnostní politiky. Jde o důležitou událost, v průběhu které se střetávají významní představitelé středoevropské zahraničení a bezpečnostní politiky a další osobnosti. Militarybox, Cook Communications, Saab, tisková zpráva

                                                                         Gripen C

                                            (foto: (c) Saab AB / Stefan Kalm / se svolením)

 

Vyhledávání