internetový armádní magazín

Satelitně naváděná munice pro nové ruské houfnice Koalicia-SV

24.04.2016 13:45

Nová ruská samohybná kanónová houfnice ráže 152 mm Koalicia-SV (2S35) dostane již brzy k dispozici typ vysoce přesné satelitně naváděné dělostřelecké munice (modifikace munice Krasnopol ?). Tento typ munice jejíž zkoušky již nějakou dobu probíhají výrazně zvýší přesnost palby.

Nová samohybná kanónová houfnice Koalicia-SV je podle oficiálních ruských materiálů určena k ničení taktických jaderných zbraní, velitelských a řídících tenter a dalších důležitých zařízení. Svými parametry a účinností daleko převyšuje předchozí generaci obdobných zbraní. Její bojová hmotnost je 48 tun a její osádka je tvořena pouze trojicí osob.

                                                                 houfnice Koalicia-SV

                                                          (foto: V. Kuzmin / CC BY-SA)

 

Houfnice Koalicia-SV byly oficiálně poprvé k vidění na vojenské přehlídce konané 9. května 2015 v Moskvě při příležitosti oslav Dne vítězství. K jejich masovému zařazování do výzbroje řadových dělostřeleckých jednotek ruské armády by mělo začít docházet od roku 2019.

Dosud předvedené provedení houfnice Koalicia-SV bylo postaveno na podvozku tanku T-90, počítá se však s jejím umístěním na univerzální těžkou pásovou platformu Armata. Podle některých vyobrazení půjde pravděpodobně o provedení s motorem vpředu. Militarybox, CC BY-SA

                       ruský laserem naváděný dělostřelecký projektil ráže 152 mm Krasnopol

                                                          (foto: Mike1979 / CC BY-SA)

 

 

Diskusní téma: Satelitně naváděná munice pro nové ruské houfnice Koalicia-SV

Datum: 26.04.2016

Vložil: LAIK

Titulek: Moderná municia

Snaha podporit export a vylepšiť možnosti ruskej armady,no kto bude prví zahraničny zákaznik ukážu najbližšie mesiace.Rusko to predá asi len "priateľom"...us.dolar alebo aj takým čo chceli niečo lacné s číny .Či seriová "výroba vo veľkom udrži kvalitu ukáže čas.

Datum: 25.04.2016

Vložil: Deutschmann

Titulek: Zavádění

Netušíte zda v roce 2019 bude zaváděna verze na podvozku T90 nebo už na platformě ARMATA?

Datum: 26.04.2016

Vložil: vombat

Titulek: Re: Zavádění

Tak sem se to snažil zjistit a většina z mála neověřených informací tvrdí že budou už na podvozku ARMATA..ale...Rozhodně se už má zkoušet Koalicia-SV na automobilovém podvozku Kamaz 6560 https://vpk.name/library/f/2c36-koaliciya-sv.html https://bastion-karpenko.ru/koalicia/ https://ru.wikipedia.org/wiki/Коалиция-СВ

Datum: 24.04.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Koalicia

Koalicia je hezký kousek techniky, a až bude na Armatě bude ještě hezčí. Zdá se, že se za chvíli bez satelitního navádění ani nevyse-em.

Datum: 25.04.2016

Vložil: vombat

Titulek: Re: Koalicia

V dnešní době kdy mají kanonové systémy taktiku "Vystřel co nejvíc granátů a zmiz než tě zmerčí a opjetují palbu" by měla mít Koalicia-SV i největší rychlost palby...Jestli se nepletu? A to byl původní prototyp dvouhlavnový! Což vzhledem k tomu že moderní systémy můžou vystřelit více granátů po různých balistických drahách tak že na cíl dopadnou zároven...Muselo dvouhlavnovce dávat fenomenální ničivou sílu...V jediný okamžik na jediném místě dopadne hromada granátů...Nicméně druhá hlaven zřejmě zabírala hmotnost která mohla být využita lépe i tak je Koalicia-SV nejrychlopalka ne? No a po návštěvě jednoho WC které používali zahraniční dělníci bych uvítal hov-a se satelitním naváděním...

Záznamy: 1 - 5 ze 5

Vyhledávání