internetový armádní magazín

Smlouva s Egyptem o Su-35 nebyla podepsána

27.03.2019 10:10

Podle vyjádření Sergeje Korněva, ředitele ruské obchodní společnosti Rosoboronexport, Rusko je připraveno k dodávkám letounů Suchoj Su-35S do Egypta, ale dosud nebyla podepsána žádná smlouva. Nedávno zveřejněné informace o již uzavřené smlouvě a zahájení montáže letounů pro Egypt se nezakládají na pravdě.

                                 Su-35S / foto: V. Kuzmin / CC BY-NC-ND / se svolením autora

foto: V. Kuzmin / CC BY-NC-ND / se svolením autora

Více zde: https://www.militarybox.cz/news/letouny-su-35-miri-do-egypta/

 

Podle Korněva byla první smlouva na dodávky ruských stíhaček Su-35S podepsána v roce 2015 s Čínou. Podle této smlouvy dodalo Rusko do Číny 24 strojů a a související zbraně a vybavení. Druhá smlouva o dodávce Su-35S byla uzavřena s Indonésií. Jakarta objednala 11 letadel, ale realizace smlouvy ještě nebyla zahájena. Žádné další závazné smlouvy podepsány nebyly. O možném prodeji Su-35S jsou, nebo byla, vedena jednání s několika zeměmi. Militarybox, CC BY-SA

 

 

Dřívější zpráva 19.3.2019 : Letouny Su-35 míří do Egypta

 

Diskusní téma: Smlouva s Egyptem o Su-35 nebyla podepsána

Datum: 29.03.2019

Vložil: Rase

Titulek: +

Zdá se, že kolem Egyptských stíhaček se rozjíždí spousta nepravd a spekulací. Koncem ledna (28.1.) prý došlo k havárii egyptského Rafalu, přičemž pilot zemřel. Egypt dodatečně popřel, že se jednalo o nehodu stroje Rafale a označil to za provokaci šířenou ruskými zdroji s cílem narušit podpis další dodávky francouzských strojů do Egypta. Stroj, který ve skutečnosti havaroval byl cvičný K-8E Karakorum, ale řízený prvním egyptským pilotem, zaškoleným na stroje Rafale, majorem Mohtady al-Shazly.

Datum: 30.03.2019

Vložil: bog

Titulek: Re: +

Narušiť podpis strane, ktorá pozná pravý stav veci? To sa ako dá? Takúto topku ruských schopností som ešte nečítal. Zato viem, že Putin vozí do Európy migrantov a ovplyvňuje voľby po svete, dokonca aj v USA.

Datum: 27.03.2019

Vložil: str.

Titulek: vidíme...

To že to jsou dvě rozdílná letadla v jiné váhové třídě, a trošku i jiného určení to se jako nebere v potaz. Egypt již F-16 má. Co ty pomluvy o nějakých šrotech,,, takhle se snížit. Rosoboronexport pouze uvedl, že žádná smlouva s Egyptem nebyla podepsána. Jestli mají nebo nemají zájem není uvedeno. Myslím že by se našlo dost zájemců o Su-35E, ale málokdo na něj skutečně dosáhne. Rosoboronexport má jiné želízko v ohni a tím je Su-30, i když je méně pokročilí ale taky o dost levnější. No už ho má Alžírsko. K L-39NG no ony ty americké motory a izraelská elektronika by mohla být hlavní překážkou v prodeji do hlavně některých arabských zemí (i když by měli zájem a pro Aero by to byl dobrý kšeft)... Izrael či USA mohou opět prodej blokovat, nebylo by to poprvé. Jinak Když byl nedávno Pan Premier ( bývalí Slovák - člen KSČ) u Trumpa "pokýval", že budeme nakupovat AMERICKÉ vrtulníky..... (ale jestli někdo zvedal hlas ... opravdu netuším)........... to sem zvědav....

Datum: 27.03.2019

Vložil: str.

Titulek: Re: vidíme...

Chybka, komentář patří níže

Datum: 27.03.2019

Vložil: Martin

Titulek: Re: vidíme...

Ten americký motor v L-39NG je civilní výrobek používaný běžně v dopravních letadlech,takže ho USA nemůžou blokovat.A izraelská avionika je ideální volba,neb Izrael je ta poslední země,která by řešila komu můžeme co prodat.

Datum: 27.03.2019

Vložil: Nesher

Titulek: Re: Re: vidíme...

V L 39NG žádná izraelská avionika není, pleteš si to s L 259, což jen koncept.

Datum: 28.03.2019

Vložil: str.

Titulek: Re: Re: vidíme...

I když tak zde existují tzv. "výrobky dvojího určení" tedy jak pro civilní tak pro vojenské užití..... dá se to sankcionovat, blokovat.... či jinak řešit. Je teoreticky jedno jestli je elektronika izraelská, americká nebo třeba německá, důležité je že onen dodavatel může daný komponent prostě nedodat či zakázat exportovat do určité země (příkladů by se našlo jistě dost). Ideální by bylo "mít vše české", ale to je samozřejmě nereálné.

Datum: 27.03.2019

Vložil: Luk

Titulek: :)

Omny ups :)

Datum: 27.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: souhlasím s druhou polovinou textu

asi jsi přehledl, že se dvěma zeměmi kontrakt podepsán byl pokud se týče SU35S, takže bych si nebyl jistý, že ten ruský šrot nikdo nechce

Datum: 27.03.2019

Vložil: Luk

Titulek: Re: souhlasím s druhou polovinou textu

čínu nepočítaj tam to bola nutnosť vzali ho len preto aby ho mohli vyrábať...

Datum: 27.03.2019

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: souhlasím s druhou polovinou textu

jasně Čína se nepočítá o)) ty to vždycky umíš vysvětlit

Datum: 27.03.2019

Vložil: astor

Titulek: No vidíte.

Nikdo ten ruský šrot nechce. Měli by si koupit raději nové F-16, jen bláhovci a rusofilové tvrdí, že F-16 je prastará konstrukce, kde zastaralost aerodynamického řešení nahrazují permanentní elektronickou modernizací a tak z něj dělají ideální stroj pro rozvojové země, jako je Polsko, Slovensko, Rumunsko a když americký senát zvedne hlas, podělají se i čeští zákonodárci a koupí to taky. To jsou jen pomluvy a závist... A pro letecký výcvik bych, být Egyptem, objednal hned 100ks nových, tradiční kvalitou proslulých L-39NG, kterých nakoupilo české letectvo, tedy CLV LOMu, už celých 4ks , a Mosambik taky!(nebo Uganda..?), ty jsou jsou skutečně špičkové, i s tím americkým motorem a izraelskou elektronikou, to se bude dobře prodávat arabským zemím..

Datum: 27.03.2019

Vložil: Cateye

Titulek: Re: No vidíte.

Je to Senegal. A letoun s izraelskou avionikou v nabídce Aero není L-39NG, ale L-259 Striker.

Datum: 28.03.2019

Vložil: Molot

Titulek: Re: No vidíte.

Táhni trollit na AN, tady to je jen pro ty, kteří tématu rozumí.

Datum: 03.04.2019

Vložil: Luk

Titulek: Re: Re: No vidíte.

:D ano určiteeeee

Záznamy: 1 - 15 ze 15

Vyhledávání