internetový armádní magazín

Společnost MiG je připravena dodat letadla pro letadlovou loď Vishal

22.01.2016 13:10

Společnost MiG je podle prohlášení z tohoto týdne připravena dodat víceúčelová bojová letadla MiG-29K/KUB pro novou indickou letadlovou loď Vishal. Toto prohlášení je reakcí na zprávy, které se v poslední době objevily v tisku, že Indie požádala několik světových výrobců letadel o předložení nabídek na bojové palubní letouny, kterých má v plánu koupit více než padesát.

                                                      MiG-29K v barvách indického námořnictva

                                                                (foto: V. Kuzmin / CC BY-SA)

 

Společnost MiG je dlouholetým partnerem indického námořnictva, vzájemnou spolupráci považuje podle uvedeného prohlášení za úspěšnou a je připravena dodal další letadla podle indických požadavků. V současné době probíhá plnění smlouvy z roku 2010 na dodávku celkem devětadvaceti letounů pro letadlovou loď Vikramaditya. Dodáno bylo zatím třiadvacet strojů.

Podle řady odborníků by Indie neměla diverzifikovat flotilu svých letadel na letadlových lodích, protože toto řešení není nejvhodnější ze strategického ani ekonomického hlediska.

Společností MiG dodávané stroje MiG-29K/KUB patří mezi vysoce moderní palubní letouny generace 4+ až 4++, které jsou schopny plnit úkoly protivzdušné obrany námořního uskupení, vybojování převahy ve vzduchu i ničení námořních a pozemních cílů, a to i v noci a za všech povětrnostních podmínek. Mohou být vyzbrojeny nejmodernějšími ruskými protiletadlovými, protilodními i protizemními řízenými střela a řízenými pumami. Militarybox, CC BY-SA

 

 

Dřívější zpráva 20.1.2016 : Indie uvažuje o možnosti koupit palubní stroje Rafale

 

 

Diskusní téma: Společnost MiG je připravena dodat letadla pro letadlovou loď Vishal

Datum: 22.01.2016

Vložil: Popin

Titulek: MiG-29K x Rafale

Na základě toho co je schopen obyčejný člověk vyčíst a vydedukovat z dostumných zdrojů, je těžko pochopitelné, pokud v tom nehrají nějakou úlohu politické nebo alianční zájmy, proč by někdo měl vyměnit MiGy-29K za palubní Rafale. Poměr cena - výkon je jednoznačně na straně MiGu. Rafale je bezesporu vynikající letoun, ale umí něco, co MiG neumí? Jsou jeho provozní náklady výrazně menší nebo jeho bojové schopnosti výrazně větší, aby to ospravedlnilo jeho podstatně větší cenu?

Datum: 23.01.2016

Vložil: sd

Titulek: vzpamatuj se

To si piš, že Mnoho Mig neumí proti Rafalu. Proč asi státy dávají od rezavého šrotu ruce pryč....

Datum: 23.01.2016

Vložil: Popin

Titulek: Re: vzpamatuj se

Máš nějaká čísla, porovnání TTD, porovnání provozních nákladů, porovnání servisních lhůt nejdůležitějších součástí, porovnání nákladů na výcvik, vyjádření pilotů, nebo jen nějaké obyčejné lidské argumenty vyplývající z tvých dojmů a pocitů? Jde mi o technickou stránku věci, ne nějaká ideologická hesla.

Datum: 25.01.2016

Vložil: Roll

Titulek: Re: vzpamatuj se

Má Rafal vůbec skládací křídla jako MiG, že by neuměl být třeba kompaktní? A kdo dává od MiG-29K ruce pryč? To mě opravdu velice zajímá. Vždyť ho vlastní jen Indie a Rusko. Ty stroje jsou staré max. cca 2 roky spíše mladší. Jen logická vsuvka, páč nad některými výroky zůstává rozum stát ;)

Datum: 22.01.2016

Vložil: alexa123

Titulek: .

(.... přesunuto redakcí)

India by bola blázon, keby "až" na dvoch lietadlových lodiach mala výzbroj od dvoch rôznych výrobcov. Byť na mieste MIG-u, nerobil by som si ťažkú hlavu z toho že India začala uvažovať o Rafaele. Je to zo strany Indie iba obyčajné bu, bu, bu. Pri vyjednávaní by som neustúpil ani o centimeter. Podľa mňa je teraz MIG v lepšej vyjednávacej pozícii ako India. Nechcete naše lietadlá? OK, kúpte si Rafaele za 2x-3x takú cenu ako stoja naše MIGy.

Datum: 22.01.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: .

Byla by blázen, ale v jejím případě člověk opravdu neví.

Datum: 22.01.2016

Vložil: Bubi

Titulek: BrahMos

Jak víme z dřívějších článků, tak na moderní SUčka z rodiny SU-27 lze dát BrahMos, tudíž existuje nějaká menší verze, počítá se s tím že by šla odpalovat i z MiGů? Nebo něco podobného (ikdyž asi ne s takovou účiností)?

Datum: 22.01.2016

Vložil: alexa123

Titulek: Re: BrahMos

OK, pýtam sa - môže BrahMos nosiť Rafaele?

Datum: 22.01.2016

Vložil: Matej

Titulek: Re: BrahMos

Tak Brahmos NG je menší a pro Mig by neměl být problém ji nosit. Jak to bude u Rafaleu netuším.

Datum: 22.01.2016

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: Re: BrahMos

Charanteristiky BrahMos NG nejsou známé, stejně tak i zda je budou nosit MiGy a Rafale. Oba tyto typy lehčích letounů však budou nosit dvě střely BrahMos-M.

Datum: 22.01.2016

Vložil: Matej

Titulek: Re: Re: Re: BrahMos

Není Brahmos M a Brahmos NG pouze rozdílné označení pro jednu střelu? Domívám se že hypersonická verze se nazývá Brahmos II.

Datum: 22.01.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: Re: Re: BrahMos

Je to tak;)

https://www.brahmand.com/news/5thgen-aircraft-BRAHMOSNG-missile-on-agenda-as-Russian-def-min-heads-to-New-Delhi/13411/1/10.html

https://defencetalk.net/threads/more-faster-and-smaller-brahmos-missiles-for-india%E2%80%99s-armed-forces.5618/

https://baodatviet.vn/anh-nong/ten-lua-brahmos-ii-nhai-x-51a-my-3281453/

Datum: 22.01.2016

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: Re: Re: Re: BrahMos

Jo. Nedopatření. Mysleli jsme, že pod NG myslíte nový BrahMos - BrahMos II.

Datum: 22.01.2016

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: BrahMos

MiGy-29K/KUB i Rafale budou nosit dvě střely BrahMos-M. Letouny Su-30MKI až tři střely BrahMos-M.

Záznamy: 1 - 14 ze 14

Vyhledávání