internetový armádní magazín

Společnost Saab rozšíří výcvikového systému GAMER české armády

26.02.2019 09:55

Společnost Saab získala od Ministerstva obrany České republiky zakázku na rozšíření svého instrumentovaného laserového výcvikového systému GAMER. Dodávky nového systému budou zahájeny na konci roku 2019 a budou pokračovat v roce 2020. Zakázka má hodnotu 108 milionů SEK.
Díky rozšířenému taktickému soubojovému simulátoru (TSS) získá Armáda České republiky a Vojenská policie řadu nových schopností a funkcí pro svá cvičení ve formátu "Rota plus". Zakázka zahrnuje mimo jiné rozšíření stávajícího systému, nové klíčové funkce u výcvikových systémů, jimiž jsou vybaveni jednotliví vojáci, instrumentace vozidel s balistickou simulací a simulací skutečné doby letu střely a také řešení pro výcvik bojové činnosti v městské zástavbě.
"Systém společnosti Saab s vysokou mírou reality umožní Armádě České republiky zvýšit své operační schopnosti a připojit se ke skupině zemí s interoperabilními výcvikovými systémy, včetně interoperability mezi všemi bojovými funkcemi", říká Åsa Thegström, ředitelka sekce výcviku a simulace divize Saab Dynamics.
Armáda České republiky si pořídila první instrumentovaný výcvikový systém GAMER v roce 2011 pro kolová bojová vozidla pěchoty Pandur a v roce 2016 jej modernizovala s cílem zabezpečit interoperabilitu laserového kódování. S chystaným rozšířením bude mít Armáda České republiky výcvikový systém, který bude splňovat všechny její výcvikové potřeby.
"Společnost Saab a ozbrojené síly České republiky udržují dlouhodobé obchodní vztahy. Tato zakázka představuje významné rozšíření systému pořízeného v roce 2011 a je důkazem vysoké míry důvěry v taktický výcvikový systém dodaný společností Saab a spokojenosti s ním",  říká Krasimira Stoyanova, ředitelka teritoriální jednotky pro střední a východní Evropu společnosti Saab.
Laserové simulátory společnosti Saab využívají ozbrojené síly Velké Británie, Německa, Švédska, Norska, Finska, Nizozemska, Rakouska, Slovinska, Polska, Estonska, Chile a Spojených států. Systém je střelecký a taktický/bojový simulátor pro obrněná vozidla a protitankové zbraně a odpovídá standardům NATO. Militarybox, Cook Communications, Saab - tisková zpráva

 

Vyhledávání