internetový armádní magazín

Srbsko modernizuje protiletadlové systémy Kub

18.04.2018 10:55
V Srbsku probíhá modernizace raketových protiletadlových systémů PVO typu 2K12 Kub-M1. První modernizované systémy Kub-M2 by měly být k dispozici v polovině letošního roku a zaujmout místo ve výzbroji 250. protiletadlové raketové brigády.

Systémy Kub-M2 budou mít rakety s prodlouženou životností, zlepšené technické charakterictiky jednotlivých komponentů, nový digitální řídící systém, nový komunikační systém, zdokonalený radar a přidaný nový pasivní pracovní režim, který umožní efektivnější využití systému v prostředí, kde protivník využívá moderní systémy radio-elektronického boje. V pasivním režimu bude používán nový termický snímač schopný práce v denních i noční podmínkách i za zhoršené povětrnostní situace. Militarybox, CC BY-SA

                                           systém 2K12 Kub-M1 srbských ozbrojených sil

                                                  (foto: Srđan Popović / CC BY-SA 3.0)

 

Diskusní téma: Srbsko modernizuje protiletadlové systémy Kub

Datum: 18.04.2018

Vložil: Sallám nesallám

Titulek: Kub

No, keď teraz v Sýrii pri "humanitárnom bombardovaní" zo strany západnej koalície dosiahol pôvodný nemodernizovaný sýrsky Kub solídnu úspešnosť 51%, tak čo potom tento modernizovaný srbský !!

Datum: 18.04.2018

Vložil: mattea

Titulek: Re: Kub

Sice jste troll, ale k dokázání svého tvrzení se zeptám: to jako sestřelili půlku letadel a střel, co nad Sýrii vzlétla? :D

Datum: 18.04.2018

Vložil: ***

Titulek: Re: Re: Kub

Mattea je tak trochu natvrdlej zhruba , na 51 procent,

Datum: 18.04.2018

Vložil: Poťomkin-Tavričeskij

Titulek: Re: Kub

A dostanou ty srbské Kuby stejné modernizované bojové hlavice jako ty syrské? Myslím ty nové, co dokáží rozprášit zasažené cíle tak, že po zásahu nezůstane z tunového cíle vůbec nic.

Datum: 19.04.2018

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: Re: Kub

Diskusi si vytváří samotní čtenáři. Opravdu chcete diskutovat tímto způsobem?

Datum: 19.04.2018

Vložil: Poťomkin-Tavričeskij

Titulek: Re: Re: Re: Kub

Jsme zmaten. Má pravdu diskutující „Sallám nesallám“, nebo vaše nedávná aktualita „Bojový křest amerických střel JASSM-ER“. Jak to tedy je? Nechcete o tom napsat samostatný článek? A můžete nějak rozvinout důvod pro použití slova „lež“ uvedené ve starší aktualitě? Vůbec se vtom nevyznám, jsme s těch informací zmatený.

Datum: 19.04.2018

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: Re: Re: Re: Kub

Téma srbských Kubů této aktuality nemá s aktualitou „Bojový křest amerických střel JASSM-ER“ absolutně nic společného. Tak jako v tomto článku není ani slovo o systému JASSM-ER a o jeho bojovém křestu v Sýrii, tak v článku o JASSM-ER zase není ani slovo o systémech Kub srbské armády, ani o systémech Kub někoho jiného. Není tedy vůbec žádný důvod k Vašemu zmatení. Pokud však máte nějaké pocity zmatenosti, možná by bylo vhodné minimálně přejít ke čtení nějakých jiných internetových stránek s nějakou lehčí tématikou, která Vás nebude nutit se opakovaně zapojovat do diskuse pod různými jmény a drásat tak svoji nervovou soustavu.

Datum: 19.04.2018

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Kub

Máš sice jméno jak ruský šlechtic, ale otázka je ve stylu přítele Kačera Donalda. Myslím, že srbské Kuby nové neutronové hlavice nedostanou, ale dostanou ten nový americký systém automatického návratu na místo startu a opětovného zpětného zasunutí do odpalovací šachty, přesně ten co teď Američani nainstalovali na své Tomahawky.

Datum: 19.04.2018

Vložil: strix

Titulek: Re: Kub

V Sýrii to bylo NULA procent, KUB není schopen zachytit a sestřelit CM. Nedokázaly to ani Syrské Pancir S1, které před lety sestřelily turecký F4...Než stačilůy tyto systémy zareagovat, už je cm přelétávaly, Rusové budou muset ještě hodně zapracovat :)

Datum: 19.04.2018

Vložil: Alex1

Titulek: Re: Re: Kub

A kde je možné si přečíst tyto podrobnosti? Slyšel jsem to jen od mluvčího Pentagonu hned po útoku, ale pak - kde nic, tu nic.

Datum: 21.04.2018

Vložil: Jirka4form

Titulek: Re: Re: Kub

Nechci být zlým prorokem pro zapřísáhlé příznivce strýčka Sama v této trapné kočkované okolo použití chemických zbraní, ale Rusové v Sýrii zajistili sestřelení minimálně několika amerických střel. Určitě to nebylo 71 (možná že přehodili pořadí číslic a bylo to 17 :-), vtipálci), ale nebyla to rozhodně nula. Další americké i další spojenecké střely jak se zatím zdá (info k 19.4.) nedosáhly svých cílů a udělali kráter uprostřed pole, nebo dokonce dopadly a nevybuchly - což je určitě nepříjemnost pro jejich výrobce i americké letectvo, protože každá střela Tomahawk nese tajné identifikační kódy.
A jak to Ti Syřani udělali, že svými obstarožními raketami dokázali sestřelit několik moderních útočících střel? Měli od Rusů velmi přesné informace v téměř reálném čase o místě odpalu, času odpalu, postupu letu a předpokládaném náletovém směru. On totiž radar systému S-400 je asi trošku "jiné kafe". Ve hře byly určitě i další ruské průzkumné prostředky a letoun AWACS ve vzduchu(?).

Datum: 21.04.2018

Vložil: Cateye

Titulek: Re: Re: Re: Kub

Chtěl jsem napsat něco podobného. Je nesmyslné věřit stoprocentně jedné nebo druhé straně, ale zdá se být nepravděpodobné, že by syrská PVO byla tak nepřipravená jak tvrdí Američané, když musela být v plné pohotovosti a navíc dostávala informace od Rusů.
Škody které publikovali Američané neodpovídají počtu odpálených střel.
Systémy Pancir jsou schopné zachytit a sestřelit i v pasivním režimu malý komerční dron na několik kilometrů. Když se k tomu připočte že spojenci museli posílat svoje rakety jen v určitých koridorech aby jen náznakem nedošlo k narušení prostoru ve kterých jsou dislokovány ruské expediční síly, je nepravděpodobné že by si protivzdušné prostředky ani nevystřelily.
To že nic ze sestřelených střel veřejně neukázali není relevantní, nejistota je také velmi účinná zbraň.

Datum: 22.04.2018

Vložil: Alex1

Titulek: Re: Re: Re: Re: Kub

S podrobnými ukázkami zásahů jsou na tahu Američani, ale natáčení v Hollyhoodu se asi zdrželo.

Záznamy: 1 - 13 ze 13

Vyhledávání