internetový armádní magazín

Střely Harpoon se vracejí na paluby ponorek Los Angeles

23.12.2018 14:45

Podle portálu breakingdefense.com a dalších amerických internetových zdrojů se velení amerického vojenského námořnictva (U.S. Navy) rozhodlo vrátit protilodní řízené střely Harpoon (UGM-84) do výzbroje jaderných útočných ponorek třídy Los Angeles.

Střely Harpoon byly dříve běžnou výzbrojí útočných ponorek třídy Los Angeles, ale v roce 1997 americké vojenské námořnictvo odmítlo přijmout nové modifikované provedení těchto střel a ponorky tuto výzbroj tedy pozbyly.

V současné době údajně vede velení námořnictva jednání s firmou Boeing o možnosti opětovného používání střel Harpoon v jejich nových provedeních.

Rozhodnutí vrátit protilodní střely Harpoon do výzbroje ponorek třídy Los Angeles má být reakcí na činost čínského námořnictva v Jihočínském moři. Militarybox, CC BY-SA

                       ponorka USS Asheville (SSN-758) třídy Los Angeles / foto: USN / PD

 

Diskusní téma: Střely Harpoon se vracejí na paluby ponorek Los Angeles

Datum: 25.12.2018

Vložil: richard

Titulek: re

Konečně , možný dosah 200-300 km na hladiánové ,ale i díky integrované GPS i na pozemní cíle , ještě by to chtělo navrhnout a instalovat protivzdušné rakety s IR nebo RL hlavicí a útočná ponorka by výrazně zvýšila svůj potenciál

Datum: 27.12.2018

Vložil: STRIX

Titulek: Re: re

Hlavní "zbraní" ponorek je, že zůstanou nedetekované, v boji proti letadlům nemají šanci..

Datum: 28.12.2018

Vložil: Alex

Titulek: Re: Re: re

Súhlas, nepoznám modernú ponorku, ktorá by mala protivzdušnú výzbroj - je to nezmysel. Posledné také asi boli v 2. svetovej vojne prípadne krátko po nej.

Datum: 29.12.2018

Vložil: richard

Titulek: Re: Re: re

Problém jsou vrtulníky

Záznamy: 1 - 4 ze 4

Vyhledávání