internetový armádní magazín

Su-34 pro Alžírsko

04.03.2016 20:15

Alžírské ministerstvo obrany a ruská společnost NAPO se připravují na podepsání smlouvy na dodávku dvanácti stíhacích-bombardovacích letounů Suchoj Su-34 (v exportním provedení Su-32) alžírskému vojenskému letectvu. Podrobnosti smlouvy byly dohodnuty na letecké výstavě v Singapuru, která se konala ve dnech 16. až 21. února 2016. Smlouva by měla být podle ruských představitelů podepsána asi v polovině letošního roku, v krajním případě nejpozději do konce roku.

                                                                           Su-34

                                                       (foto: Alex Beltyukov / CC BY-SA)

 

Podle neocifiálních zpráv z kuloárů singapurské výstavy, by se alžírské objednávky ruských stíhacích bombardérů Su-34 mohly postupně rozrůst až na čtyřicet kusů. Jedná se celkem o logický krok, protože Su-34 budou v Alžírsku použity k náhradě provozovaných stíhacích bombardérů Su-24MK2 a průzkumných strojů Su-24MR(K).

Alžírsko v září loňského roku objednalo dalších čtrnáct víceúčelových bojových letounů Suchoj Su-30MKA. Jejich dodávky má ruský výrobce z Irkutska zahájit již koncem letošního roku a dokončit je během dvanácti měsíců. Po jejich dodání by mělo alžírské vojenské letectvo disponovat již velmi solidní silou osmapadesáti strojů tohoto typu. Militarybox, CC BY-SA 

 

Diskusní téma: Su-34 pro Alžírsko

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání