internetový armádní magazín

Systémy firmy Terma pro americké bitevníky A-10

09.11.2018 11:20

Plány na definitivní odepsání bitevních letounů Fairchild A-10C Thunderbolt II amerického vojenského letectva (USAF) byly nahrazeny jejich dílčí modernizací. Podle zveřejněných zpráv USAF podepsalo smlouvu s firmou Terma na dodávku systémů 3D-Audio / Active Noise Reduction určených pro tyto bitevníky.

Systém Terma 3D-Audio / Active Noise Reduction je přilbový set s prostorovým zvukem a aktivním systémem redukce šumu, a také závěsný kontejner se sadou zvukových senzorů. Podstatou systému je určování zdrojů zvuků a jejich směru.

Společnost Terma uvádí, že s pomocí trojrozměrné zvukové soustavy jsou piloti schopni až o 1,5 sekundy rychlejší reagovat na informace o raketovém útoku nebo jiné hrozbě. Systém také zlepšuje proces radiové komunikace a snižuje únavu pilota tím, že odklání šum.

USAF již má se systémem Terma 3D-Audio / Active Noise Reduction své zkušenosti. Sady jsou nainstalovány na stíhačkách F-16 i novějších F-35. Systémy společnosti Terma mají již také letouny F-16 leteckých sil Dánska, Norska, Nizozemska a Belgie. Militarybox, CC BY-SA

                                   A-10C Thunderbolt II / foto: Airwolfhound / CC BY-SA 2.0

 

Diskusní téma: Systémy firmy Terma pro americké bitevníky A-10

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání