internetový armádní magazín

T-90MS pro ruskou armádu

13.09.2016 09:50

Ruské ministerstvo obrany a společnost Uralvagonzavod projednávají možnost modernizace tanků T-90 ruské armády na inovovanou verzi T-90MS. Uralvagonzavod očekává, že se patřičná smlouva o modernizaci podaří uzavřít již brzy. První nabídka na modernizaci tanků T-90 na verzi T-90MS přišla na ruské ministerstvo obrany již v roce 2011, tedy v době kdy byla veřejně odprezentována na výstavě RAE 2011 v Nižním Tagilu.

                                                                         T-90MS

                                                       (foto: V. Kuzmin / CC BY-SA)

 

V současné době by mohla společnost Uralvagonzavod zmodernizovat pro ruskou armádu více než čtyři stovky provozovaných tanků řady T-90. Verze T-90MS nabízí silnější motor, zesílené moderní pancéřování, vylepšené elektronické systémy, modernější kanón s upraveným nabíjecím automatem a radikálně přeorganizovaným uložištěm munice. Tank T-90MS má také zcela novou velitelskou dálkově ovládanou zbraňovou stanici s kulometem PKTM ráže 7,62 mm. Inovované provedení pro ruskou armádu, o kterém je diskutováno, by mohlo dostat navíc aktivní obranný systém Arena-E schopný ničit cíle do rychlosti cca 700 m/s a kulomet Kord ráže 12,7 mm do velitelské stanice.
Tanky T-90MS jsou trvale nabízeny do zahraničí. Zatím však nedošla žádná závazná objednávka ani od armád zemí, které mají ve své výzbroji starší tanky řady T-90, jako je např. Indie a Alžírsko. Případní zákazníci pravděpodobně zatím vyčkávají, zda ruská armáda sama tuto verzi zavede, a také jak se situace vyvine ve věci zavádění tanků T-14 na platformě Armata. Militarybox, CC BY-SA 

                                                                         T-90MS
                                                          (foto: A. Kitaev / CC BY-SA)


 

 

Diskusní téma: T-90MS pro ruskou armádu

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Velká výstava

Nevím jestli je to přijatelné, ale na armádních novinách je článek o přehlídce nových zbraní atd.
To je teda ...něco...mnoho moderního vybavení...

Datum: 13.09.2016

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: Velká výstava

Myslíte ten web s vekým "A"? Všechno je přijatelné (reklamu však zbytečně dělat nebudeme), jen ta informace a její obsah není tak šokující jak naznačujete. U nás v posledních dnech také bylo psáno o vystavených vozidlech BRM-3K, Uran-9 a BT-3F, kanónu-minometu Flox nebo věži pro Tajfun-VDV od Burevestniku. Vždyť právě vojenské výstavy jsou hlavní "spižírnou" informací pro vojenské weby. Přímo v továrně vám o připravovaných novinkách málo kdo něco prozradí. Příkladem může být např. česká zbrojovka CZUB, ta o svých vojenských zbraních nenapíše nic kloudného ani na svůj vlastní firemní web, ne tak aby nabídla nějaké informace někomu jinému.

Datum: 13.09.2016

Vložil: kozlus

Titulek: Re: Re: Velká výstava

CZUB se totiz ani nema cim chlubit a cim min se do tech jejich super vyrobku rejpa, tim lip pro ne.

Datum: 14.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Re: Re: Velká výstava

Ok,díky ale na webu jde vidět,že te techniky na výstavě je více než jen na ArNov ...je tam toho spousta....i tak jsem nechtěl snížit přidanou hodnotu redakce Militaryboxu..rád sem chodím na články

Datum: 14.09.2016

Vložil: David

Titulek: Re: Re: Velká výstava

Podle mne je lepší přístup Militaryboxu, tedy více článkům k jednotlivým vystavovaným typům než jeden velký, rádoby všeobsažný článek, který nakonec nic neřekne

Datum: 14.09.2016

Vložil: Standa

Titulek: Re: Velká výstava

No hlavně tento web vcelku hojně přebírá články z tohoto webu, už mě s tím ten pan G. docela štve, je líný si někde něco sehnat.

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Pancíř-odkazy

Hlavní posílení pancíře je na věži a to primárně z přední strany.
Další pancíř je částečně na bocích věže doplněn o výstražné systémy/ to je nyní využíváno pro pasivní ochraný systém a možná otevřená cesta pro APS/a to vše je zakrytované plus je na tom hozená ta celta.
Přední pancíř na korbě lze osadit panely ze střechy věže a pak tank dostal slat pancíř proti rpg.
Takto to vypadá bez těch krytů..
Pancíře toho dodaného je zde málo i celkové provedení není na odpovídající úrovni a je jedno,že pak to někdo zakrytoval aby to vypadalo jak německé modernizace Leopardu Revolution/Evolution.
Také by mě zajímal co ta celta umí- jestli má vlastnosti jako Solar Shield nebo tam jen je.
https://www.google.cz/search?q=t-90MS+armour&client=ms-android-samsung&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi899jfpIzPAhVMthoKHZIiDTAQ_AUIBygB&biw=360&bih=560#tbm=isch&q=t-90AM+&imgdii=mx62IpUB2ThgBM%3A%3BGeGV9R6yrGY_wM%3A%3BGeGV9R6yrGY_wM%3A&imgrc=GeGV9R6yrGY_wM%3A

Ruské tanky se nemohou západním vůbec rovnat- ztěží dotahují a když dotahnou je to kolikrát jen fake.

Pokud to rusové myslí s Armatou vážně a není to potěmkynova vesnice...měli by ji detailně předvést...jinak at si ty lži nechají...;;;)))))

Datum: 09.10.2017

Vložil: Vlastimil Matouš

Titulek: Re: Pancíř-odkazy

Prezentace T-14 Armata na vojenské přehlídce v roku 2015 Vám nestačila? Momentálně jich Rusi mají (k 9.10.2017) kolem 200 ks. Myslíte si, že by je vyráběli, kdyby to byli nějaké "shity" ? Máte nějakou divnou logiku. Vy asi patříte k těm "demokratickým" komentátorům, kteří si skutečně myslí, že to co Rusi ukazují na Rudém náměstí jsou jenom potěmkinovské atrapy (kromě jaderných zbraní, jistě), však?

Datum: 14.10.2017

Vložil: Tilo

Titulek: Re: Re: Pancíř-odkazy

Lde so prisiel na to , ze ich maju 200 ?

Datum: 13.09.2016

Vložil: David

Titulek: T-90

Přístup Ruska vnímám jako velice racionální. T-90 má podle mne obrovský modernizační potenciál, stroje jako takové nejsou až tak staré, takže klidně mohou sloužit dvacet let, možná i více. Osobně si navíc myslím, že o T-90 bude zájem i ze zahraničí, případný export může přinést i velice slušné zisky. A mezi tím se pomalu rozjede výroba T-14. Chytré

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Re: T-90 a Dave

No Davide, není to chytré. T-90 má velkou a zasadní slabinu mimo jiných slabin co tanky obecně mají a nebo další slabiny t-72-90 a to je že munice je v prostoru posádky/teda v korbě.
Většina zničených tanků jsou právě díky explozi munice za WW2 a nikoliv že byly rostříleny/sami se znučili tím že jim bouchla vlastní munice.
Navíc rotační automatický systém nabíjení je velmi nespolehlivý na provoz a také je omezen prostor pro nabíjení automatu. To vychází z konstrukce T-72/90 která chtěla být nízká a nabíječ se tam nevlezl.
Tento tank nema výrazné schopnosti než T-72B3/4 ,který se v Rusku masivně modernizuje. Navíc je T-90 výrazně dražší. Navíc jich rusové mají málo.
Navíc chystají T-14...i ta prý má nabíjecí mechanizmus v korbě,teda i munici v korbě, ta obrněná kapsle pro posadku ještě není dořešena a tanky ji mít nebudou. Tudíš lze předpokládat že i Armata má muničak ve vozidle...z toho je Leo nebo Abrams ve velké výhodě.
Tato modernizace je dostupná už několik let- poprvé jsem se o ni dozvěděl jako o novince asi před 3-4 roky.
Rf to nechce a bude to zbytečně drahé.
Nicméně není o to zájem ve světě,tak se někdo rozhodl to podpořit...Nic víc...pomůže fabrice,něco se prodá...a budou jako nový tanky...může se pak náklady vyvážit...ale při tomto řešení nebude výdělek extra velký,to by se muselo těch tanků prodat stovky 200-400,ok?
Rusko potřebuje moderní tank nebo alespoň polomoderní ať ti chudáci co v tom jezdí mají šanci přežít. A tím má být armata.

Výhodou munice v zadu je to/a to není případ AM/MS, proto mě to zklamalo/
že automatický podavač přiveze naboj skrz pancerové dvere nabíječi a ten to soupne do kanónu.

Pokud je bunkr zasažen, tak bunkr jednoduše bouchne a posádka prezije i tank asi.Ta posádka vsak nepřežije díky tomu že mezi bunkrem a osadkou jsou silná pancerova vrata, ale ze munice v bunkru je krita slabím pancířem,ne-žádným a energie výbuchu jde menším odporem.
Dovedeš si představit,ze tenký zkapalňěný kov prořízne pancíř...zasáhne munici uvnitř v útrobách pancerové krabice-tanku ,co se asi stane když na teto munici sediš-zkus si to představit.
Že v papinaku,který ma poklicku silnou jak steny-odolnost,neco bouchne a ty tam náhodou ses...to je pripad T-72/90, ne nadarmo se tomu říká pojizdné rakve....fuj....
Je dobře že rusové dbají alespoň částečně na osádky...a připravují armatu...i tak jsem myslel,že automat i bunkr jsou mimo korbu a že je to super tank. Inu není.
Jsem zvědavý jak bude resen Leo3...

Datum: 13.09.2016

Vložil: Arten

Titulek: Re: Re: T-90 a Dave

zase X krát recyklované bludy...
Každý jeden zo západných tankov (s jedinou výnimkou - Abrams) má muníciu v priestore posádky...
To porovnanie s T-72B3 ani nejdem komentovať...

Datum: 13.09.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: Re: T-90 a Dave

Sd je zdejší troll... Už jen číst jeho příspěvky je naprosto zbytečné. Natož pak na to reagovat...

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Re: Re: Re: Re: T-90 a Dave

Co děláš nejsem žádný troll nebo co to je.
Řeším techniku jak je. Politika mě až tak nebere. Ale pokud někdo vydává svůj stroj a své řešení za takove,kterým není pořádně mě to nadzvedne...
Pokud chce být někdo frajer musí na to mít...basta

Datum: 13.09.2016

Vložil: +++

Titulek: Re: Re: T-90 a Dave

pust si videa z Jemenu a uvidíš hořící fakule těch svých přechválených abramsu ,, žádná sláva to nenííííííííííí.

Datum: 14.09.2016

Vložil: Arten

Titulek: Re: Re: Re: T-90 a Dave

som posledný, kto by prachvaloval Abramsy... (majú mnoho nevýhod, ale ochrana to nie je)
Ale to že horia na videach neznamena, pre to o čom sa bavíme - nič. Dôležité je že horia "mimo posádky" a tá sa zachráni (zase - nie v každom jednom prípade)

Datum: 14.09.2016

Vložil: David

Titulek: Re: Re: T-90 a Dave

Tato koncepční slabina T-90 a prakticky všech ruských tanků je mi známa. Ale přesto je T-90 velice populární. V obrovských počtech ho nakoupila Indie nebo Alžírsko, menší počet zakoupila Uganda a plánuje nákup dalších, o zavedení T-90 uvažují některé středoasijské země SNS. Takže tank není bez chyby, ale má celou řadu předností, které onu poněkud nevhodnou konstrukční filosofii kompenzují

Datum: 14.10.2017

Vložil: Tilo

Titulek: Re: Re: T-90 a Dave

T 72 B3 neni najmodernejsi verzia tanku T 72 . Ani verzia T 72 B3 vz. 2016 ... Ale T 72 B2 . Rozdiel medzi B2 a B3 je v tom , ze B2 ma pridavne pancierovanie Relikt , novy motor , kanon , nocny pozorovaci pristroj a termoviziu aj pre velitela , system navigacie Gps aj Glonas . Gulomet Kord v nezavisle otocnej vezicke , ktoru obsluhuje velitel tanku . Dalej je to system nakitka . Maskovanie tanku pomocov specialnej textilnej plachty . Problem je v tom , ze T 72 B2 stoji 86 mil. Rublov a T 72 B3 iba 54 mil ...

Datum: 14.10.2017

Vložil: Tilo

Titulek: Re: Re: Re: T-90 a Dave

Novy T 90 MS stoji 118 mil rublov . A samozrejme je lepsi nez vsetky T 72 . Rusi maju modernizovanych asi 1000 tankov T 72 na verziu B3 . Ako bsak zistili , boli to vyhodene peniaze . Ta verzia je zastarala . Ma pridavne pancierovanie z 90tich rokov Kontakt 5 . Povodny kanon aj motor . Velitel ma iba stary povodny opticky zameriavac . Nema satelitnu navigaciu a ani modernizovany palebny system . Je to sunt . Ale stal iba 54 mil .rublov za kus . Bohuzial proti modernym tankom a protitankovym raketam je bezmocny ...

Datum: 13.09.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: T-90

Přesně jak píšeš. Mají náskok a nemají kam spěchat.

Datum: 27.03.2017

Vložil: ja

Titulek: Re: T-90

přesně t 90 není tak moc stara modernizace by hodně pomohla

Datum: 13.09.2016

Vložil: Mirra

Titulek: přípravy

zajímavá zpráva, Armata je složitý a drahý, též potřebuje dopracovat, na nedodělky RF nemá peníze. Někteří se Uralvagonzavodu posmívají že nemá kapacity, jenže to je těžké když vcelku masivně modernizuje T-72 na nejnovější subverzi a nyní do toho ještě přibylo 400 T-90. Plus další produkce na vývoz. Kapacity jsou tedy slušné, jenže se RF očividně připravuje na reálný možný brzký střet kde tyto stroje budou potřeba - jsou vyzkoušené a riskovat s novým neozkoušeným strojem jít do boje se generálům nechce. A tuším že těch modernizovaných T-72 už na subverzi B3 předělali přes tisíc. Je vidět že se vedení RF chce důkladně jistit.

Datum: 13.09.2016

Vložil: JiriR

Titulek: Re: přípravy

Souhlas, taky to tak cítím a moc dobrý pocit z toho nemám. Zda se, že se budeme muset připravit na mnoho změn.

Datum: 13.09.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: přípravy

Došly jsme ke stejným závěrům... Bohužel:/

Datum: 14.09.2016

Vložil: Rf

Titulek: Re: přípravy ne

Rf se na nic nepřipravuje,jen modernizuje své zastaralé zbraně,čímž ušetří obrovské náklady- na pořízení menšího počtu sofistikované techniky..

Datum: 13.09.2016

Vložil: Pepe

Titulek: T-90MS

Zpráva o modernizaci T-90 to bude něco pro Rusobijce. Ti zas budou kvičet jak podsvinčata o ruské neschopnosti stavět Armaty, o finančních problémech Uralvagonu a podobně.

Datum: 13.09.2016

Vložil: JiriR

Titulek: Re: T-90MS

Zdrastvuj soudruhu. :-):-):-)

Datum: 13.09.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: T-90MS

Hello friend. :-)

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Re: T-90MS život prasat nikoliv v kostele

Ale tak to je...svinče.
Pokud jsou rusobijci podsvinče.
Ty jsi co mama svině,sninče,nadsvinče?
A pokud jde o prostředí v té zemi na R- je svinstvo jak ve vepříně.
:""))))))

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Redakce del

Pokud redakce usoudí,že to sen nepatří,že se to nevztahuje k vojenské technice,klidně to smažte.

Rozesmál mě výraz podsvinče v reakci na T-90:::::))))))

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Re: T-90MS

Jo čau už máš červený trenky z medvedem nebo z vojákem co ukazuje v dál...:::)))))))

Datum: 13.09.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: T-90MS

Píše se "S" medvěděm, "S" vojákem... 7.pád s kým čím ;)

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Re: Re: Re: T-90MS

Ja vím...a jsem si toho vědom.
Ale vždy odepisuju z mobilu na cestach,rad sem chodím a ma predikce textu není nijak super,co mi navrhuje mobil.
Ale ja to neopravuju,nechávám to tak...je mi to jedno.
Navíc český jazyk pro mě moc neznamena-je složitý,malo lidí ho používá a ta země,kde vznikl je nedulezita. Navíc naše historie je postavena na lži- Dekrety Zelenohorský,Královedvorský-
Proto to v Čr tak je- Královské linie jsou pryč-i Karel 4 nebyl čech on tu jen vladl.
Vaclav to dostal od brother hezky ferove. Z tohoto všeho Čr obsadili bohatí měšťané,co už chtěli více neurozené krve- nedostatečných genů- nikoliv královská linie a potom vsem Sovieti vyvraždili i tu poslední elitu.
Proto v dnešní době na městském zastupitelství sedí bývalí poklízeč prasat a víš je to stejná odruda jen o něco chytřejší. Neuznávám proto tyto samozvance za něco,co bych měl brát vážně.Nejsou legitimní.Prostě se tam jen dostali a nějak to vedou.
V minulisti bylo super nápad nahnat prasata do kostelů,dneska zase je lepší napad dat prezidenstskou amnestii mnoha kriminálním živlum...chapes..to..

Datum: 14.09.2016

Vložil: Flanker.27

Titulek: Re: Re: Re: Re: T-90MS

Hmm, gramatika 5, dějepis 4-, něco mi říká, že to nebude mobilem.

Datum: 13.09.2016

Vložil: Xawier

Titulek: T-90M

Rusko údajně plánuje modernizovat T-90/T-90A na verzi T-90M v rámci předepsaných oprav/prohlídek.

https://bmpd.livejournal.com/2117579.html

Datum: 13.09.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: T-90M

To jenom zprávu potvrzuje. Tank T-90M Proryv-3 = T-90MS.

Datum: 13.09.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Re: T-90M

MS je označení pro export, ale to je jedno:)

Datum: 13.09.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Re: T-90M

Jo, jasně. Varianta SM/MS exportní odpovídá AM/M domácí.

Datum: 13.09.2016

Vložil: Franta

Titulek: T90

Modernizace T-90 je logický krok. Posune tyto tanky o kousek dál a vyplní mezeru do zavedení T-14. Zavádění T-14 má skluz oproti plánu a Rusové v tomto směru nemají moc velký důvod spěchat. Modernizované T-72 a T-90 jsou ještě dostatečné a přitom levné a T-14 potřebují dopracovat. Nebylo by rozumné valit s problémy nějaké nedodělky za velké peníze a za tři, čtyři roky je všechny vracet do továrny.

Datum: 13.09.2016

Vložil: Sd

Titulek: Re: T90 hmm-proč jo?

Víte ta modernizace není zas tak super,ikdyž mnoho věcí je dotaženo-převážně staré chyby u tohoto tanku.

Vnitřní vybavení je vcelku totožné a nic mic nepřináší nad průměr,teda jen to,že tento tank už lze použít v moderní době,což je snad standard. Vnitřek dostal mnoho ergonomickych změn i elektroniky,také APU i klimatizaci,což je dobré. Když tato modernizace byla představena-hlavní lákadlo bylo také měření odchylek hlavně pomocí digitálních senzorů asi laser...to zlepšuje střelbu za jízdy i přesnost obecně. Tank byl posílen bloky pancíře na věži ze stran a z vrchní části dostal panely na přední pancíř i na věž.
Věž i tak není kryta celá...jsou to obdelníkové pláty ,které jsou namontovány jak vešly- nikoliv komplexní řešení posílení pancíře.
Z boku tank má mnoho výstražných senzorů ukotvených v mezerách přidavného pancíře-opět jak to vyšlo-nikoliv komplexní řešení,navíc na straně,kde je klimatizace-tento pancíř chybí a klima plní funkci pancíře.
Jako slabina,která není řešena v této modernizaci je- stále je munice ve věži a v blízkosti posadky-už ale ne jak kdysi,že jste seděl vedle náboje.
A další munice ,části munice je vzadu v prodloužené časti korby- manuálně a z venčí podávaná přes poklopy do tanku a zasobníku.
Také tato modernizace neřeší komplexní pokrytí celé věže pancířem obecně nobo stejného řádu odolnosti.

Tato modernizace řeší- to aby tank bylo vhodné použít v horku.
Tím pádem-klima,Apu,lepší uživatelský prostor,silnější motor
Jako sekundárně přidáno pro zvýšení atraktivity- lepší senzor pro kanón,nějaké řešení toho průseru s municí uvnitř věže,a zlepšení častečně ochrany-tedy pancíř.

Proto o tento tank není zájem,protože tato modernizace je cílená na zlepšení uživatelských podmínek, nikoliv na zlepšení palebné síly,pancéřování nebo digitalniho spojení.
Proto to RF nechce.Na to ma T-72.

A ti ručničkáři co by to chtěli,zase se bojí jestli je to O.K. protože mají v hlavě slámu a nepřemýšlejí.Jasně,že pro ně je to O.K., ale vysvětlete něco někomu takovému co byl třeba v minulosti napojen na Soviety,byk Vor v zagone vládne nějaké oblasti,menšímu státu a neumí číst nebo psát,že je to pro ně dobrý tank.
On se dívá na Moskvu co zavede a podle toho rozhodne.
Inu RF má náročné zákazníky.
Proto musí i exportní zbraně zavádět.
I ty co nepotřebuje.

Záznamy: 1 - 40 ze 41

Vyhledávání