internetový armádní magazín

Taiwan bude s americkou pomocí stavět vlastní ponorky

12.04.2018 18:15

V nadcházejících letech může pravděpodobně vojenské námořnictvo Taiwanu začít získávat vysoce kvalitní ponorky domácí taiwanské produkce. Ministerstvo zahraničí Spojených států totiž povolilo americkým společnostem, aby Taiwanu prodávaly pokročilé ponorkové technologie.

V devadesátých letech taiwanské ministerstvo obrany plánovalo zakoupit až osm dieselelektrických ponorek od zahraničních dodavatelů. Vyjednávalo s Německem, Španělskem i USA, ale kvůli tlaku Číny všechny tyto země po určité době odmítly další vyjednávání.

V roce 2016 taiwanská společnost China Shipbuilding Corporation (CSBC) v rámci národního programu obnovy ponorkové flotily otevřela nové centrum vývoje ponorek, a v minulém roce návazně na to thaiwanské ministerstvo obrany oznámilo stavbu vlastních ponorek. 

Podle neoficiálních informací může Taiwan koupit od amerických firem součásti sonarů, periskopy, řídící a kontrolní elektronické systémy, speciální ponorkové vybavení a ponorkové zbraně. Co USA nemohou Taiwanu dodat jsou dieselelektrické pohonné systém, protože je nevyrábějí.

Dnes má Taiwan ve výzbroji svého námořnictva celkem čtyři ponorky - dvě typy Guppy, které již nejsou způsobilé k praktickému použití a slouží pouze k vzdělávacím účelům a dvě třídy Sea Dragon (Hai Lung) postavené v Nizozemsku a pocházející z osmdesátých let. Militarybox, CC BY-SA

                                                            ponorka třídy Sea Dragon

                                                              (foto: ROC Navy / PD)

 

Diskusní téma: Taiwan bude s americkou pomocí stavět vlastní ponorky

Datum: 13.04.2018

Vložil: David

Titulek: Taiwan

Podobných plánů se ze strany Taiwanu objevila již celá řada - a výsledkem zatím nebylo nic. Tohle sice vypadá docela reálně, ale nevím nevím. Je taky otázkou, nakolik americké technologie mohou být skutečně přínosem
Před časem taky proběhly zprávy, že po změně své zahraniční politiky by mohlo Taiwanu prodat své ponorky Japonsko. Ale z toho taky nic nebylo

Datum: 13.04.2018

Vložil: Feri

Titulek: ponorky

tak to som zvedavy ci Taiwan dokaze nejaku zaujimavu ponorku postavit. pripadne ktora krajina bude mat dost odvahy na to nahnevat cinu a pomoze im s pohonom.

Vyhledávání