internetový armádní magazín

Turecko dostane ruské systémy S-400 Triumf

13.09.2017 13:35

Jednání o dodávce ruských protiletadlových raketových systémů S-400 Triumf do Turecka, která trvala několik let, dosáhla svého finále. Dne 12. září 2017 tisková agentura Tass uvedla, že ruský prezidentský poradce pro vojensko-technickou spolupráci Vladimir Kožin oznámil podepsání smlouvy.

Podle Kožina, smlouva byla podepsána a připravuje se k realizaci. Podepsání smlouvy potvrdila i turecká strana - prezident Erdogan uvedl, že dokument byl podepsán, a že již byla zaplacena záloha. Turecko dostane na pořízení S-400 od Ruska úvěr.

Rozhovory mezi Ruskem a Tureckem o nákupu systémů S-400 byly poprvé zaznamenány v listopadu loňského roku. Konečné rozhodnutí o vyzbrojení tureckých ozbrojených sil ruskými S-400 bylo učiněno ministerstvem obrany na základě nemožnosti pořídit požadavkům odpovídající systémy v zemích NATO.

S-400 Triumf lze použít za všech povětrnostních podmínek, ve dne i v noci, ve všech zeměpisných šířkách. Systém je schopen efektivně plnit úkoly i za podmínek velmi silného rušení. Díky použití čtyř různých typů střel může S-400 vytvářet vrstvenou protivdušnou obranu.

Turecko obdrží 4 sestavy (prapory) S-400 Triumf. Celková cena, kterou za ně zaplatí přesáhne 2 miliardy dolarů (Čína zaplatila za 4 sestavy 1,9 miliardy dolarů). Turecko očekává montáž systémů S-400 na svém území. Dořešit se však musí převod některých technologií, který podle ruských zákonů do zemí NATO není možný. Militarybox, CC BY-SA

                                                                         S-400

                                                       (foto: A. Toritsyn / CC BY-SA)

 

 

Diskusní téma: Turecko dostane ruské systémy S-400 Triumf

Datum: 15.09.2017

Vložil: Jan

Titulek: NATO

no, já si myslím, že už se NATO těší , až si systém osahá a zjistí reálné možnosti. Sice už RF plánuje nástupce, ale v sestavách PVO bude S-400 ještě dlouho

Datum: 15.09.2017

Vložil: bog

Titulek: Re: NATO

exportné verzie nie sú celkom totožné s domácimi

Datum: 13.09.2017

Vložil: feri

Titulek: uvidime

no ono sa este uvidime ci z toho nieco bude, ci nahodou "nasi" nedobehnu za Erdoganom s narucou kvetia, penazi a slubov o lepsej spolupraci do buducnosti. predsa len aj cinsky system uz "bol vyhraty" a nakoniec to padlo.

Datum: 13.09.2017

Vložil: Mirra

Titulek: takže

to vypadá že to Turci s Rusy dotáhnou do konce.

P.S: bude tu nějaký výživnější článek o TA jako byly dřívější rozbory jiných vojsk?

Datum: 13.09.2017

Vložil: Militarybox

Titulek: Re: takže

Co je to TA? Každopádně nějaký výživnější článek být může. Stačí přejít do rubriky "Napište nám", a tam napsat své přání. Pak to již bude záležet na našich znalostech, schopnostech a dostupnosti zdrojů. :-)

Datum: 13.09.2017

Vložil: Mirra

Titulek: Re: Re: takže

TA = turecká armáda :-) i v anglině by to byla stejná zkratka...

Vyhledávání