internetový armádní magazín

Ukrajina dodá motory pro ruské fregaty dodávané do Indie

29.10.2016 17:55

Podle informací indického ministerstva obrany Ukrajina oficiálně potvrdila svůj souhlas s dodávkou ukrajinských turbínových motorů společnosti Zorja-Mašprojekt pro tři ruské fregaty Projekt 11356 (třída Admirál Grigorovič), které byly původně určené pro Černomořskou flotilu ruského námořnictva a nyní jsou směřované k vojenskému námořnictvu Indie.

Důvodem prodeje ruských fregat třídy Admirál Grigorovič do Indie je právě nemožnost získání plánovaných ukrajinských motorů Ruskem. Ukrajina totiž v roce 2014 přerušila veškerou vojensko-technickou spolupráci s ruskými loděnicemi, jako reakci na připojení Krymu k Ruské federaci. Militarybox, CC BY-SA

                                                     fregata Admirál Grigorovič

                                                  (foto: MO RF / mil.ru / CC BY)

 

 

Diskusní téma: Ukrajina dodá motory pro ruské fregaty dodávané do Indie

Datum: 07.11.2016

Vložil: Mamut

Titulek: nuže

Samozřejmě, že by Ukrajinci rádi dodaly a něco vydělali. Ale také se mluví o převodu licence na kompletní stavbu těchto fregat do Indie. Údajně již byly podepsány nějaké předběžné smlouvy a to na celkem 4 fregaty. Dvě postavené v Rusku a dvě v Indii. Rusko nabídlo dodavatele firmu Saturn a určitý časový horizont. Samozřejmě indické straně mohou dodat motorizaci i Ukrajinci a to prakticky hned, ale do budoucna budou Ukrajinci odstaveni. Během těchto jednání se mezi Ruskem a Indií dohodly i dodávky systému S-400, vrtulníků Ka-226T včetně licence, nákup T-90MS a pod. Také se v Rusku ozývají hlasy, že by ty tři fregaty určené pro černomořský flot měli být dostavěny i když se to celé prodraží a pozdrží, aneb VMF nové lodě nutně potřebuje obzvláště v současné geopolitické situaci. Tak uvidíme jak to nakonec vyřeší. Jestli se jich budou chtít rychle zbavit, nebo ne. Jak řek zástupce VMF při založení nové korvety projektu 20386, ohlížet se na cenu je možné v době míru, v současné nepřátelské geopolitice světa, loď bude prostě postavena. I když vyjde snad ještě dráze než 20385 který byl silně kritizován z mnoho důvodů, mimo jiné i ceně.

Datum: 30.10.2016

Vložil: +++

Titulek: ukr. fašouni od Bandery...

Nechte ještě naposledy vydělat ty ukrajinské fašouny a příště už s ruskýma motorama.

Datum: 30.10.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Ukrajinský postoj ohledně nedodání nasmlouvaných motorů je jednoznačně sraním si do vlastního hnízda. Místo výroby pro ruské lodě nemají žádnou náhradu. Jednoduše se nechali nahučkat do aplikace jakých si přihlouplých sankcí od "Západu" a poškodili tím nejvíc sami sebe. Rusáky nedodání motorů nezlomí, oni problém vyřeší a příště se na nějakou Ukrajinu vyprdnou, stejně jako se vyprdnou na švédské motory od Volva, francouzské motory od Renaultu, francouzské luxusní sýry nebo polská chemií natlačená jabka.

(upraveno redakcí)

Datum: 30.10.2016

Vložil: Tommy

Titulek: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Takže Rusáci jim ukradli Krym včetně celé flotily a základen, vyvolali válku na jejich území a Ukrajinci jim budou prodávat motory do lodí? Co dělali vaši předci za války? Konfidenty gestapo? Jinak se taková logika fakt nedá vysvětlit.

(upraveno redakcí, gestapo by jsme do těchto věcí asi nepletli - to nám tady moc nepasuje)

Datum: 31.10.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

To je právě to, že oni žádný Krym neukradli. Krym pro Rusko vojensky získala již Kateřina Veliká, a ten se stal administrativní součástí Ruska. Administrativní součástí Ruska a následně Ruské svazové republiky Sovětského svazu byl až do doby Chruščova, což byl Ukrajinec, který ho převedl pod správu Ukrajinské svazové republiky jako jakési poděkování za účast Ukrajinců v 2. sv. válce. Tento akt byl sice formálně proveden, ale až do rozpadu Sovětského svazu nebyl nikdy příslušným orgánem schválen, takže byl právně neplatný. Při rozpadu Sovětského svazu měl být k právní neplatnosti přiřazení Krymu k Ukrajině brán zřetel, a ten měl tedy správně zůstat součástí Ruska.
Když pominu další události - kdy, proč a jak a dostanu se k jakémusi rozřešení problému, tak nakonec obyvatelé Krymu sami rozhodli v referendu o opětovném přičlenění k Rusku, a to podle v dané době platných zákonů. Rusové na referendum dohlédli způsobem, který nebyl uplně košér, ale proti tomu jaké metody použilo NATO při porcování Jugoslávie, nebo tomu jak se "Západ" postaral o nedodržování dohod o Ukrajině a násilné svržení řádně zvoleného prezidenta a dosazení lidí, kteří by za normálních okolností seděli v evropských věznicích to bylo zcela zanedbatelné.
Až budete příště hledat logiku věcí, tak nezapomeňte také lehce nahlédnout pod pokličku dějin, když už máte jiné chápání pravdy, za které se na Vás nikdo nemůže zlobit.

Datum: 31.10.2016

Vložil: Arten

Titulek: Re: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Píšeš hlúposti. Chruščov bol Rus a v 1954 nemohol "darovať" nič. Prechod Krymu pod Ukrajinu bol riadne schválený orgánmi oboch republík aj Zväzu.

Datum: 31.10.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Tak se probuď a vrať se spátky do knihovny. Chuščov byl Ukrajinec, narodil v ukrajinské vesnici Kalinovka a jeho rodiče byli Ukrajinci. Do papírů si však může každý napsat co chce, třeba ty, že jsi Cikán, a přitom jsi Rumun. Podle ústavy SSSR mohlo být územní uspořádání změněno pouze na základě předchozího schválení Nejvyšší radou SSSR - a to se nestalo.

(upraveno redakcí)

Datum: 31.10.2016

Vložil: Arten

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Ale trepe sprostosti:
- Chruščov bol Rus, nie Ukrajinec:" Я человек русский; хотя и понимаю украинский язык, но не так, как нужно руководителю." https://javot.net/arhiv/9a.htm
- vo februári 1954 nemohol "darovať" nič, možno tak o rok-dva
- žiadna "Nejvyššia rada SSSR" neexistovala, vycucal si si to s prsta.

- 25. ledna 1954 byl schválen Předsednictvem ÚV KSSS dekret o převedení Krymské oblasti (tehdy Krymská ASSR neexistovala) z Ruské SFSR do Ukrajinské SSR
- 5. února 1954 přijala Rada ministrů Ruské SFSR (ruská vláda) rozhodnutí „O převodu Krymské oblasti z Ruské SFSR do Ukrajinské SSR”, které posléze podepsal ruský premiér Alexandr Puzanov. Téhož dne schválilo Prezidium Nejvyššího sovětu Ruské SFSR (ruského parlamentu) příslušné rozhodnutí ve svém protokolu č. 41
- 13. února 1954 schválilo Prezidium Nejvyššího sovětu Ukrajinské SSR (ukrajinského parlamentu) rozhodnutí „O rozhodnutí Prezidia Nejvyššího sovětu Ruské SFSR ve věci předání Krymské oblasti do Ukrajinské SSR”
- Dne 19. února 1954 schválilo Prezidium Nejvyššího sovětu SSSR dekret „O převodu Krymské oblasti z Ruské SFSR do Ukrajinské SSR
- Následně vydal Nejvyšší sovět SSSR (parlament Sovětského svazu) 26. dubna 1954 zákon „O převodu Krymské oblasti z Ruské SFSR do Ukrajinské SSR“ a vnesl příslušné změny do sovětské ústavy: do článku 22 o administrativním členění Ruské SFSR a článku 23 o členění Ukrajinské SSR.
- Nakonec schválil Nejvyšší sovět Ruské SFSR (ruský parlament) 2. června 1954 změnu článku 14 ústavy Ruské SFSR o administrativním členění Ruské SFSR. Nejvyšší sovět Ukrajinské SSR (ukrajinský parlament) schválil příslušnou změnu článku 18 ústavy Ukrajinské SSR 17. června 1954.

A teraz sa choď hanbiť do kúta ;-)

Datum: 01.11.2016

Vložil: Alex

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Účelově vytvořená sbírka dat od Garrasyho, která má podpořit novou "pravdu" o ukrajinském Krymu. Já být na místě Pepeho, tak bych Tě poslal rovnou do prdele a ne do knihovny. Kopíruješ tady jakési články z novin a ani nejsi schopen si prověřit co je, nebo byla Nejvyšší rada SSSR.
" Nejvyšší sovět Sovětského svazu (Rusky: Верховный Совет СССР / Věrchovnyj Sovět SSSR), neboli Nejvyšší rada SSSR, byl nejvyšší orgán státní moci v Sovětském svazu existující v letech 1938–1989 a přímo volený občany. Jmenoval vládu, měl zákonodárnou moc a byl jedinou institucí státu, která měla právo měnit ústavu. "
Běž si kleknout do kouta a pro větší zážitek si pod kolena nasyp hrach :-)

Datum: 02.11.2016

Vložil: Arten

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

A jéje. ubil si ma argumentami :-)
Tak sem s jedným, jediným konkrétnym príkladom kde Laciho dáta nesedia. Ale žiadne nie sú, že?
No, a drahý môj v celom Č-S priestore sa na Najvyšší soviet NIKDY nepoužíval termí "rada." VŽDY to bol soviet.
Skús googliť ďalej.

Datum: 31.10.2016

Vložil: Jirka4form

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Myslím, že nepíše hlouposti. Pokud se chceme na celou věc dívat z pozice práva tak jak se bere na "západě", tak celý ten proces jakého si schvalování převodu Krymu je neplatný, protože probíhal až dodatečně, a ne předem jak je dané ústavou. To však jen tak na okraj, celá věc je totiž asi daleko složitější a nějakého, pro všechny strany přijatelného kompromisu se nedočkáme.

(upraveno redakcí)

Datum: 31.10.2016

Vložil: Tommy

Titulek: Re: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Hezky po ruském způsobu si z té historie vybíráte jen to, co se vám hodí. Krym Rusko ztratilo společně s Ukrajinou a Běloruskem Brest-Litevským mírem. To bylo tehdy, jak Rusové utekli z Velké války a nechali v tom své spojence samotné.
Krym je ukrajinský stejně jako je Sachalin a Kaliningrad ruský...

Datum: 31.10.2016

Vložil: Arten

Titulek: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

"Rusáky nedodaní motoru nezlomí" - skutočne? Lebo museli prekopať kopu projektov.
A výstavba fregát sa prakticky zatavila. Čaká sa na turbíny od Saturnu, ktoré sľubujú v r. 2018 (tomu ale neverí nikto ani v Rusku), čiže najskôr okolo 2020 sa nové lode dostanú do stavu VMF...

Datum: 31.10.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Re: Re: ukr. fašouni od Bandery...

Já jsem nenapsal, že jim to neudělá žádné problémy - udělá a stavbu lodí to zdrží, ale oni to přežijí. Nebo ne? Až Saturn zvládne výrobu nových turbín pak se Rusko již nikdy k těm ukrajinským nevrátí.

Datum: 30.10.2016

Vložil: David

Titulek: Fregaty

Až tak černě bych to neviděl. Indie tak jako tak plánovala navýšení počtu fregat ( reakce na navyšování počtu ponorek Pákistánu a Číny), ostatně po realizování původního kontraktu se v Indii hovořilo o potřebě 9 fregat 11356. Takže Indie dostane kýžené další fregaty 11356 - a to patrně za velmi výhodných finančních podmínek

Datum: 30.10.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Fregaty

...tak teď už jich budou mít deset. A nic bych za to nedal, kdyby tam nakonec skončili i ty zbývající tři, které bude v příštích letech provozovat ruské námořnictvo.

Datum: 31.10.2016

Vložil: David

Titulek: Re: Re: Fregaty

Určitou logiku by to mělo. Ale vzhledem k zoufalému nedostatku fregat v ruském námořnictvu ty tři zbývající Rusko zřejmě bude chtít udržet. Ve finále tak z toho bude něco jako projekt 1154, který také slouží jen ve dvou jednotkách

Datum: 29.10.2016

Vložil: Míša

Titulek: Myslím...

... že si je Rusáci zase koupí, určitě se jedná buď o podraz, nebo domluvenou habaďůru pro veřejnost. Nepřekvapila by mě tím ani jedna strana.

Datum: 30.10.2016

Vložil: Xawier

Titulek: Re: Myslím...

...tak urcite! Uplne stejne, jako s tema Mistralama za dolar, nebo Armatama z lepenky,ze?;) Proste habadura-to vidi kazdy, kdo ma pod cepici:))

Datum: 30.10.2016

Vložil: Pepe

Titulek: Re: Myslím...

Pokud má člověk dostatečnou představivost, tak je to možná varianta. Znáte však nějaký podobný případ, že by se něco takového stalo? Ve smlouvě mezi Indií a Ukrajinou o motorech budou určitě nějaké bezpečnostní dodatky zamezující přeprodeji lodí. Porušení těchto dodatků by určitě vyvolalo soud a poškodilo by další obchody mezi Indií a Ukrajinou. Stálo by to Indii za to? To by musela být jednoznačně na straně Rusů a být odhodlána jít do protiukrajinské hry bez ohledu na následky.

Datum: 02.11.2016

Vložil: Tommy

Titulek: Re: Re: Myslím...

Indie by nic takového neudělala, protože by si tím zavřela dveře pro dodávky (minimálně)výzbroje ze západu. A za to jim Rusové nestojí.

Záznamy: 1 - 21 ze 21

Vyhledávání