internetový armádní magazín

Uralvagonzavod pracuje na třetí generaci vozidla Terminator

08.06.2018 21:40

Ruská společnost Uralvagonzavod v současné době pracuje na vzniku nové, již třetí generace bojového vozidla BMPT Terminator se zlepšenými vlastnostmi a modernizovaným podvozkem. Konstruktéři uvažují o novém vzhledu vozidla, v kterém se odrazí dosavadní bojové zkušenosti. Nový Terminator bude schopen působit proti všem typům cílů - jak pozemním, tak i vzdušných.

V současné době je ruské armádě dodávána odzkoušená verze Terminator 2 (dodávky mají být dokončeny v příštím roce), kterou bude možno v blízké době modernizovat. Tu obsluhuje osádka čítající pět osob, ale existuje i provedení s tříčlennou osádkou. Snížení počtu posádky bylo dosaženo robotizací stroje a jeho výzbroje. Militarybox, CC BY-SA

                                        Terminator-2 - provedení dodávané ruské armádě

                                     (foto: V. Kuzmin / CC BY-NC-ND / se svolením autora)

 

Diskusní téma: Uralvagonzavod pracuje na třetí generaci vozidla Terminator

Datum: 10.06.2018

Vložil: Jirka4form

Titulek: Terminator

Potřebnost dvou kanonů mě pořád uniká, podobně tak i absence velitelského kulometu - ve městě k nezaplacení.

Datum: 10.06.2018

Vložil: Jano

Titulek: Re: Terminator

2 kanóny 2A42 sú tam hlavne preto, že sú bežne dostupné, zavedené, široko rozšírené a lacné. V ďalšej verzii Terminátora sa počíta s podvozkom Armata a 57 mm kanónom AU-220 Bajkal. To bude určite lepšia a modernejšia výzbroj pre toto vozidlo, avšak to neznamená, že bude aj predávanejšia. Štáty ako Kazachstan, Alžírsko, Egypt, Irak či Sýria isto dajú prednosť Terninátorovi s kanónmi 2A42 kedže vo veľkom prevádzkujú BMP-2. Takže 2A42 má svoje opodstatnenie.

Datum: 11.06.2018

Vložil: Mejla

Titulek: Re: Terminator

Ty dva kanony nemá asi jen tak pro srandu. Nemá náhodou každý kanon svůj podavač munice? Takže v jednom průbojné na BVP a v druhém výbušné na pěchotu? Nevíte někdo nějaké detaily?




Datum: 11.06.2018

Vložil: Jirka4form

Titulek: Re: Re: Terminator

Kanon 2A42 má podavač pro dva druhy munice, takže aby mohl Terminator střílet dvěma druhy stačí mu jeden kanon. Něco jiného by bylo kdyby měl širší výběr munice a chtěl střílet třemi nebo čtyřmi druhy, případně zvýšit rychlost palby střelbou obou kanonů současně. Ani jedno, ani druhé však asi neplatí - jeden podavač podává mix dvou druhů tříštivo-trhavých nábojů a druhý náboje průbojné, a kanony údajně nemohou střílet současně.

Datum: 11.06.2018

Vložil: Mejla

Titulek: Re: Re: Re: Terminator

Pak mi důvod mít 2 kanóny asi uniká. Možná je v tom něco jiného. Rychlost palby? Každopádně díky za info.

Datum: 10.06.2018

Vložil: Mejla

Titulek: Terminátor CZ

Škoda, že pro nás je politicky neprůchozí. Pár kousků by se šiklo i AČR. Pokud by byl nějaký konflikt na území České republiky, tak by se válčilo hlavně ve městech a na to je Terminátor ideální.

Záznamy: 1 - 6 ze 6

Vyhledávání