internetový armádní magazín

V Rusku bude zahájen vývoj nového přenosného protitankového komplexu

05.02.2019 10:25

V Rusku bude zahájen vývoj nového přenosného protitankového komplexu s charakteristikou "vystřel a zapomeň" použitelného i z uzavřených místností. Půjde o jakousi ruskou obdobu amerického systému FGM-148 Javelin, kde je hlavní letový motor aktivován až v bezpečné vzdálenosti od obsluhy. Charakteristika komplexu "vystřel a zapomeň" má být zajištěna za pomoci tzv. rámování cíle (zapamatování si cíle) hlavicí raketové střely s využitím korelační analýzy ve viditelném i infračerveném spektru a vložených cílových vzorů. 

Ruští konstruktéři chtějí při vývoji vzít v úvahu zjištěné nedostatky amerických (a také izraelských) systémů třetí generace s podobnou charakteristikou (Javelin, Spike).

Nový ruský přenosný protitankový komplex nemá cíleně nahrazovat některý v současné době provozovaných komplexů, ale pouze je doplňovat a celkově rozšířit schopnosti v boji se silně pancéřovanými vozidly. Militarybox, CC BY-SA 

                                       americký systém Javelin / foto: U.S. Army / PD

 

Diskusní téma: V Rusku bude zahájen vývoj nového přenosného protitankového komplexu

Datum: 06.02.2019

Vložil: Tt

Titulek: Není kam spěchat

V posledním požáru velkého skladu zbraní na Ukrajině formálně uhořela a zmizela spousta Javalinu, cvičné střelby se dělali ve 20km vzdáleném výcvikovém prostoru.. Je vcelku představitelné, že jich pár po "skartaci" zmizelo do Ruska.

Datum: 05.02.2019

Vložil: Omny

Titulek: jak článek naznačuje, nový protitankový

systém rusy rozhodně nepálí, mohou se spolehnout na Kornety, Chryzantéma či Ataka

Záznamy: 1 - 2 ze 2

Vyhledávání