internetový armádní magazín

Vozidla Titus a Iveco pro AČR

25.07.2017 11:00

Česká vláda v pondělí 24.7.2017 projednala zakázky MO na nová vozidla Nexter Titus a Iveco.

Armáda na základě výše uvedeného dostane 62 kolových obrněných vozidel Titus na podvozku Tatra 6x6 a 80 lehkých obrněných vozidel na podvozku IVECO 4x4. Titusy jsou určeny pro 4. a 7. brigádní úkolové uskupení, vozidla IVECO pak pro 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany a družstva radiačního a chemického průzkumu jednotek AČR.

Z celkového počtu 62 vozidel Titus bude 6 kusů ve verzi velitelsko-štábní, 36 ve verzi spojovací a 20 v provedení místa koordinace palebné podpory. Dodávka vozidel Titus bude zahrnovat kompletní logistické a výcvikové zabezpečení.

Titusy bude Armáda České republiky využívat při plnění různých úkolů v ČR i v zahraničích misích.

                                                                     Nexter Titus

                                                           (foto: Z. Novotný / CC BY)

 

Vozidla Titus v letech 2020 až 2024 dodá společnosti Tatra Export, která je na základě smlouvy s francouzskou společností Nexter jejich výhradním zástupcem a dodavatelem pro Českou a Slovenskou republiku. Předpokládaná hodnota zakázky je 4,8 miliardy Kč.

Lehká obrněná vozidla IVECO 4x4 budou AČR dodána ve dvou verzích. První polovina vozidel bude průzkumných a druhá polovina bude určena  k odběru a transportu vzorků získaných z průzkumu.

Vozidla Iveco 4x4 podle představitelů armády zabezpečí automatické zjišťování přítomnosti radioaktivních, chemických a biologických látek, zpracování a odesílání informací o radiační, chemické a biologické situaci ostatním jednotkám. Zajistí také taktický odběr vzorků a jejich transport k provedení analýzy.

Předpokládaná hodnota zakázky je asi 4,4 miliardy. Vozidla do konce roku 2022 dodá státní podnik Vojenský výzkumný ústav, který v letech 2010 až 2013 realizoval vývoj vejich speciální nástavby. Militarybox, CC BY-SA

 

Diskusní téma: Vozidla Titus a Iveco pro AČR

Datum: 24.04.2020

Vložil: JamTelf

Titulek: Discount Levitra Canada lpsype

Cialis In Danemark Kaufen [url=https://cheapcialisir.com/#]Cialis[/url] Prezzi Cialis Generico <a href=https://cheapcialisir.com/#>cialis 20mg for sale</a> Levitra Westen

Datum: 25.07.2017

Vložil: Pepe

Titulek: Titus

Titus je ve všech směrech dobrá volba. Je to pokročilé moderní vozidlo, má skvělý tatrovácký podvozek, bude montováno u nás a jeho cena je myslím také přijatelná.

Vyhledávání