internetový armádní magazín

Zetor zaujal s vozidlem Gerlach ve Slovinsku

27.09.2018 13:20

Taktické obrněné vozidlo Zetor Gerlach se po úspěšném absolvování náročných zkoušek slovenské armády představilo začátkem září na mezinárodním veletrhu MSPO v Polsku a v minulých dnech ve Slovinsku.

                                       Zetor Gerlach na SOBRA 2018 / foto: Zetor / FU

 

Na mezinárodní výstavě obranného průmyslu SOBRA ve městě Gornja Radgona si vozidlo kromě jiných autorit mezinárodního obranného průmyslu osobně zajímal i ministr obrany Slovinska, Karl Viktor Erjavec a také představitel slovinské armády generálmajor Alan Geder.

"Není vyloučené, že i tato země přistoupí k modernizaci obrněných vozidel, jsme proto rádi, že naše vozidlo vzbudilo pozornost, a to i v silné mezinárodní konkurenci",  uvedl Juraj Paľko, obchodní ředitel Zetor Engineering Slovakia, a.s..

                    o vozidlo Zetor Gerlach se zajímal slovinský generál Geder / foto: Zetor / FU

 

Taktické obrněné vozidlo 4x4 Gerlach se uchází o dodávky pro slovenskou armádu, která bude nakupovat 404 vozidel 4x4 a úspěšně prošlo náročnými testy ve vojenském prostoru Záhorí. Kromě Slovenska se však do jeho zaměřovače dostaly i další země, které připravují obnovu flotil obrněnců - Slovinsko, Polsko, Rumunsko, zájem projevila i Belgie.

Stategií a zároveň konkurenční předností společnosti při ucházení se o dodávky v různých zemích je zájem o kooperaci s domácími výrovci. "V případě kontraktu v dané zemi by projekt přinesl stovky pracovních míst, jako i přidanou hodnotu a transfer poznatků v rámci vyspělého odvětví, jaké dnes představuje obranný průmysl", uvedl Juraj Paľko. Zetor v tomto směru může stavět na vybudovaných základech, kdy dnes kromě Slovenska, České republiky a Polska působí i v jiných evropských zemích. Může se také opřít o podporu mateřského holdingu - nadnárodní společnosti HTC Investments, a.s.. Slolečnost HTC už v současnosti zaměstnává více jak 1300 lidí na výrobních plochách cca 100 tis. m2. Výrobu vozidla, které je na bázi modulárního konceptu je tak možné podle představitů firmy rozběhnout prakticky okamžitě, do pár měcíců.

Vozidlo Gerlach má předpoklady splnit všechny aktuální i budoucí požadavky modernizace armád či bezpečnostních složek. Při vývoji byly zohledněny nejnovější technické a konstrukční požadavky na vozidlo 21. století, jako i reálné zkušenosti z vojnských konfliktů. S testováním vozidla pomáhal i bývalý závodník Rallye Dakar. Militarybox, Media Knowledge, Zetor Engineering Slovakia

 

Projekt Gerlach

 

Diskusní téma: Zetor zaujal s vozidlem Gerlach ve Slovinsku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání