internetový armádní magazín

Zkoušky nových vozidel na platformě Bumerang pro ruskou námořní pěchotu

07.07.2016 11:00

Ruský VPK zahájil předběžné zkoušky nových kolových obrněných vozidel postavených na univerzální střední kolové platformě Bumerang, která jsou určena pro  jednotky ruské námořní pěchoty. Vozidla pro námořní pěchotu mají disponovat zdokonalenými schopnostmi překonávání vodních překážek. 

Zatím představená vozidla na kolové platformě Bumerang - obrněné transportéry K-16 a kolová bojová vozidla pěchoty K-17 mají začít přicházet k jednotkám ruských pozemních sil v roce 2017. Mají začít nahrazovat obrněné transportéry řady BTR-80/82, s kterými mají společnou pouze jedinou věc, a tou je osmikolová konfigurace. Vozidly BTR-80/82 jsou zatím vybaveny i jednotky ruské námořní pěchoty.

Pro ruskou námořní pěchotu připravovala speciální kolové obrněné vozidlo i společnost Kamaz, a to na své platformě Tajfun 8x8. Jaký je jeho osud, nebo současný stav vývoje není známo. Militarybox, CC BY-SA

                            kolové bojové vozidlo pěchoty K-17 na platformě Bumerang

                                                   (foto: V. Kuzmin / CC BY-SA)

 

Diskusní téma: Zkoušky nových vozidel na platformě Bumerang pro ruskou námořní pěchotu

Datum: 07.07.2016

Vložil: Jirka4form

Titulek: Bumerang

Krásný kolový obrněnec. Zajímalo by mne vnitřní uspořádání vozidla. Mám silný pocit, že to co nám Rusové předvádějí (platí to i pro Kurganěc-25 a T-15 Armata) ještě není definitivní podoba. Je např. poněkud matoucí, že velitel vozidla nemá vlastní příklop.

Datum: 07.07.2016

Vložil: Luky

Titulek: ...

https://defence-blog.com/army/updated-version-of-new-russian-bumerang-armored-personnel-carrier-spotted-in-nizhny-novgorod.html

Vyhledávání