internetový armádní magazín

Turecko může koupit americké systémy Patriot

21.12.2018 10:50

Podle posledních zpráv může Turecko přistoupit k vyzbrojení své armády americkými protivzdušnými systémy Patriot. Dne 19. prosince americká agentura pro obrannou a bezpečnostní spolupráci DSCA oznámila, že americké ministerstvo zahraničí schválilo potenciální prodej systémů Patrion do Turecka.

Prodej systémů Patriot má zvýšit slučitelnost tureckých soustav s NATO, čímž se Turecko má stát cennějším partnerem ve stále důležitější oblasti světa. Turecko má využít systémy Patriot ke zlepšení schopností protiraketové obrany, ochraně své územní celistvosti a odvrácení regionálních hrozeb.

                                                            systém Patriot / PD

 

Cena případné transakce se odhaduje na 3,5 miliardy dolarů. Za tyto peníze může Turecko dostat asi 20 odpalovacích zařízení, 80 střel MIM-104E Guidance Enhanced, 60 střel PAC-3 Missile Enhancement a potřebné radiolokátory a další vybavení. 

Možnost prodeje systémů Patriot vyvolala vlnu pověstí, že Turecko může odstoupit od smlouvy s Ruskem na dodávku systémů S-400 Triumf, nebo, že dokonce přilíbilo Spojeným státům možnost studovat ruské systémy S-400 na jeho území. Oficiální turecká místa takové možnosti zatím popírají. Militarybox, CC BY-SA

 

Diskusní téma: Turecko může koupit americké systémy Patriot

Datum: 26.12.2018

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Patriot

nevymyslel, Turci kupují pašovanou ropu od IS za tichého souhlasu USA. Rusové na to upozoňují pořád

Datum: 26.12.2018

Vložil: Jerry

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Patriot

Takže Putin podporuje spolupracovníky a podporovatele IS?!

Datum: 27.12.2018

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Patriot

nepij už tolik

Datum: 27.12.2018

Vložil: Markus

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Patriot

No ale přesně tohle tvrdíš. :-)

Datum: 27.12.2018

Vložil: Omny

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Patriot

ne já jsem tvrdil, že USA jsou tak demokratické, že nemají problém podporovat diktaturu SA, které na své ambasádě nechutně likviduje opoziční novináře. Vše odpuštěno, byznys jede dál, sankce žádné to jsem tvrdil.

Datum: 21.12.2018

Vložil: Omny

Titulek: myslím že si Turecko nelajstne odstoupit

od S400. Tohle totiž kdyby udělalo, tak by Putin vypadal za blbce a to by se pak Turecku šeredně vymstilo i s ohledem na jejich zájmy v Syrii ale nejenom to

Vyhledávání